Nog nooit gezien in Emmen

EMMEN - Op 17 september a.s. organiseert de Drentse Vereniging ’t Aol’ Volk de Nationale Folkloredag van de Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland. Dit in het kader van Emmen Culturele Gemeente 2015/16 in Drenthe met als thema:

?Pracht in Dracht Van Goede Grond?.
De Nationale Folkloredag wordt beurtelings in de districten georganiseerd door een van de groepen die is aangesloten bij de Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland.
Het betekent dat die dag zo’n 250 dansers uit het hele land in het traditionele kostuum van hun stad/streek naar Emmen zullen komen. ’s Morgens worden de gasten in de Grote Kerk ontvangen door Wethouder Wilms en wordt er een programma gebracht ‘van ondergoed tot Staphorster stipwerk’.

Rond het middaguur kunnen de gasten op het marktplein genieten van een buffet en rondkijken op het Raadhuisplein en in het vernieuwde centrum. Heel Emmen kan dan genieten van alle prachtige kostuums.

Omstreeks 14.00 uur stellen alle gasten zich op voor een echte Drentse boerenbruiloft. Alle gasten gaan in optocht door het centrum. De bruidegom haalt met paarden en linnenwagens èn alle folkloristen zijn bruid op en dan kan op het marktplein de bruiloft anno 1850/1875 beginnen. Uiteraard wordt daarbij getrakteerd op brandewijn met rozijnen.

Na afloop van de bruiloft wordt deze kleurrijke manifestatie omstreeks 16.30 uur afgesloten door het dansen van een “rondje rond de kerk” door alle folkloristen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda