Van Lowlands tot Uitfestival! in Emmen

EMMEN - Afgelopen weekend stond het Noord Nederlands Orkest na annuleringen toch eindelijk op Lowlands. Voor iedereen die daar niet bij kon zijn is er goed nieuws; het NNO komt namelijk ook naar het Uitfestival op zaterdag 9 september! Het Uitfestival vormt de start van het nieuwe culturele seizoen en ook dit jaar ligt het accent op verwonderen, inspireren en vermaken. Zo staan er dit jaar prachtige namen op het hoofdpodium op het Raadhuisplein.


Het Noord Nederlands Orkest trapt af om 15.15 uur. Tot in de late uurtjes is het echter feest met onder andere Waylon & band, Queen the music en Ruben Strating. In het Atlas theater zijn gedurende de middag verschillende lokale orkesten te beluisteren en ook kun je een rondleiding achter de schermen volgen.

Urban zone en kids plein
Nieuw dit jaar is de Urban zone, een speciaal ingerichte plek bij het skatepark voor jongeren. Hier kun je onder meer een graffiti workshop volgen, kun je meedoen aan een skatewedstijd en er kan ook gewoon lekker niets gedaan worden in de speciaal ingerichte chillax zone. Tevens vind je hier een ode aan 50 jaar hiphop, met live rap, spoken word en optredens van verschillende dj’s. Langs het water op het Raadhuisplein vind je de cultuurmarkt met informatiekramen. Ook staat daar het CBK, waar je met kunstenaars kunt bouwen aan een groot kunst-bouwwerk van karton.

Het Mondriaanplein is deze dag omgetoverd tot kidsplein waar kinderen o.a. taartjes kunnen versieren, bouwen met bamboe, zelf buttons ontwerpen en maken en ook is er op twee momenten de kindervoorstelling Nest te zien. Tevens staat het danspodium op dit plein en zullen dansscholen uit Emmen de hele middag optredens verzorgen.

Karin Bloemen in het RensenparkMaar dat is nog niet alles! Verspreid door het centrum, op het Marktplein en in de Weiert zullen amateurkoren hun muziek laten horen. Daarnaast verzorgt de Grote Kerk muzikale optredens van o.a. Martijje & Vincent Grit.


In het Rensenpark bruist het deze dag! Met een buitenoptreden van Karin Bloemen bij het Rensentheater, full color kids, tot meespelen als levend decor in escape rooms in het park. Of kruip in de schoenen van van Gogh en help mee met het maken van een mozaïek kunstwerk bij Arte Facta (in de Lindenhof).

Het volledige programma is te vinden op de website en houdt vooral de socials in de gaten voor meer informatie rondom het programma!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda