Oertijdmarkt heeft een goede sfeer.

EMMEN - Afgelopen Zondag, 28 juli, voltrok op de wielerbaan achter het Stadion van FC Emmen de 28ste editie van de Oertijdmarkt plaats. Nieuwsgierig geworden hebben we met de hele familie dit evenement bezocht. Voor de ingang stond al een hele rij mensen te wachten. Dit deed mij denken aan ons bezoekje van twee weken geleden aan de Efteling.


Toen wij langs de leuke dames van de kassa waren stuiten wij op John Hammond, bekend van Jurassic Parc. Deze was samen met twee Dinosaurussen.


Lopend tussen de verschillende kramen waar onder andere mineralen, mutsen, brood, worsten en fossielen te koop waren stond daar een Mexicaanse man(foto) die stenen aan het breken was. Hij vertelde dat het “geodes“ waren die de schoonheid van binnen hadden. Mijn zoons gingen samen het hem een “geode“ kraken. De Mexicaanse mensen hadden niet gelogen, de een was nog mooier dan de andere.

Na een heerlijk ijsje liepen we door en daar stond de echte auto van Jurrasic Parc. Een jeugdclub van een geologische vereniging stond er naast en daar hebben de jongens nog bijna een uur geknutseld en goud gezocht. Het weer was natuurlijk super, maar de sfeer was ook erg goed.


Vrolijke kraamhouders, leuk publiek. De markt was groter dan we gedacht hadden en na het speerpunt maken kwamen we ook nog twee oermensen tegen met een gitaar en een saxofoon. Wat een leuke dag en wat een mooi evenement. Volgend jaar zijn we zeker van de partij.

(foto's Richard Grooten)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda