Beleef uniek kijkje achter de schermen in het ATLAS Theater

Voorstellingen voor slechts 10,00 euro tijdens Nationaal Theaterweekend EMMEN - Van 27 tot en met 29 januari 2023 vindt het Nationaal Theaterweekend weer plaats. Tijdens dit weekend krijgen bezoekers de kans om in het ATLAS Theater verschillende voorstellingen te bezoeken voor slechts 10 euro. Daarnaast zijn er diverse gratis activiteiten gepland om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het theater.


(Foto Richard Broekhuijzen)


Muziek, kleinkunst en cabaret
Het Nationaal Theaterweekend start vrijdag 27 januari met de show Neil Diamond Memories. Dé Nederlandse Neil Diamond zanger van dit moment, Marcel Mulders, neemt bezoekers samen met zijn 11-koppige band mee naar de glorietijd van de wereldster. Dezelfde avond in de andere zaal genieten bezoekers van drie kleinkunstconcerten in één. In Tapas Kleinkunst spelen Beatrice van der Poel, Ernst de Corte en Gabriëlle Glaasbeek elk een deel van hun eigen programma. Zaterdag 28 januari is het lachen geblazen in een uitverkochte zaal met Arie Koomen, Ronald Smink, Vincent Geers en Edo Berger tijdens Comedytunes Comedynight.

Na afloop is er live muziek in de foyer verzorgd door LevelUp, de beste coverband van Noord Nederland. Zondag 29 januari laat Sun Records The Concert de gouden tijden van Sun Records weer tot leven komen in het ATLAS Theater. Een getalenteerde, jonge cast zingt en speelt met verve alle grote artiesten van Sun Records en hun bijbehorende wereldhits. “De producties die dit weekend geboekt staan zijn stuk voor stuk producties van topkwaliteit. Het Nationaal Theaterweekend is daarom de uitgelezen kans om op een leuke én laagdrempelige manier kennis te maken met het theater of met een nieuw genre. Zowel voor vaste als nieuwe bezoekers!”, aldus Theaterdirecteur Machteld van der Werf.

Interactieve rondleiding
Alleen tijdens het Nationaal Theaterweekend opent het ATLAS Theater bepaalde deuren die de rest van het jaar voor het publiek gesloten blijven. Op zondag 29 januari tussen 11.00 en 15.00 uur organiseert het theater een interactieve rondleiding voor jong en oud.

Tijdens deze rondleiding krijgen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen. Zo zien zij o.a. de theatertechnici het decor opbouwen van Sun Records The Concert, kunnen bezoekers iets van de menukaart proeven in het Theaterrestaurant en kunnen zij een kijkje nemen in de artiestenfoyer.


((foto Jan Anninga)

Kinderen kunnen tijdens de rondleiding deelnemen aan diverse activiteiten. Ze kunnen zich laten schminken in de kleedkamer van de artiesten, verkleden als een echte ster, meedansen in de stemkamer, cake versieren en deelnemen aan een mini workshop van de theatertechnici. Bij elke activiteit ontvangen de kinderen een stempel in hun stempelkaart, een volle kaart is uiteraard een cadeautje waard.

Initiatiefnemers
Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt ondersteund door de Vriendenloterij. In 2016 werd het Nationaal Theaterweekend voor het eerst georganiseerd met als doel (nieuw) publiek tegen een lage prijs kennis te laten maken met het theater en haar diverse theateraanbod.

Kaarten en meer informatie via atlastheater.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda