Zuidoost-Drenthe start met "Welkom in de Buurt

ËMMEN - In de gemeente Groningen zijn al eerder Welkom in de Buurt-projecten opgezet. Voorbeelden van hiervan zijn: een buurtverbinder (het koppelen van wijkbewoners aan elkaar om gezamenlijke activiteiten te doen) of een woon-leer-werktraject voor jongeren om hun leven op de rit te krijgen.


Maar ook een sociale onderneming die onderdak biedt aan mensen die dat elders niet krijgen. “Iedereen moet volwaardig kunnen meedoen in de samenleving. Dit vraagt ook aanpassingen van de samenleving. Zo proberen we het mogelijk te maken dat zoveel mogelijk mensen een eigen plek vinden in een straat en wijk waar zij mee kunnen doen en zich thuis voelen”, aldus wethouder Robert Kleine van de gemeente Emmen. “Welkom in de Buurt draagt bij aan het tegengaan van vooroordelen binnen de samenleving over de kwetsbare inwoners en nieuwe Nederlanders. Die belemmering willen we graag wegnemen”.

Meedoen
Misschien heb je een onderneming die kan bijdragen aan meer gelijkwaardige samenleving of heeft jouw organisatie al jaren een idee op de plank liggen? Of misschien heb je zelf in een situatie gezeten waarin je je juist wel of niet welkom voelde en heb jij een idee om dit te verbeteren? Dan is het mogelijk om jouw idee in te dienen bij Welkom in de Buurt. Een projectteam van adviseurs en ervaringsdeskundigen helpt bij de uitwerking van het idee. Zodra het idee is uitgewerkt kan er een subsidieaanvraag worden ingediend. Initiatiefnemers ontvangen bij toewijzing een deelfinanciering en begeleiding. Welkom in de Buurt wordt uitgevoerd door Buro Bries in opdracht van de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn.

Jouw plan in dienen. Heb jij een goed idee voor Welkom in de Buurt? Een aanvraag indienen kan via www.welkomindebuurt.nl. Hier staat alle informatie en voorwaarden voor het indienen van een idee. Het indienen van een idee kan tot uiterlijk 15 augustus 2021. Er worden inspiratiesessies georganiseerd voor betrokken partijen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda