Extra opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Emmen

EMMEN - De oorlog in Oekraïne duurt voort en het aantal vluchtelingen neemt nog steeds toe. Onlangs heeft het kabinet de 25 veiligheidsregio’s in Nederland de opdracht gegeven om het aantal opvangplekken te verhogen en rekening te houden met de opvang van vluchtelingen tot in ieder geval 1 maart 2023. In een voormalig schoolgebouw aan de Angelsloërdijk in Emmen wordt daarom de komende tijd een extra opvanglocatie ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne. Naar verwachting kunnen hier vanaf 1 oktober de eerste vluchtelingen terecht.


Vanuit de opdracht aan de Veiligheidsregio Drenthe moet de gemeente Emmen per 1 oktober 490 noodopvangplekken bieden voor vluchtelingen uit Oekraine. Naast de opvanglocatie in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen komt er nu dus een extra opvanglocatie in het pand aan de Angelsloerdijk.

170 extra opvangplekken
In het voormalige schoolgebouw aan de Angelsloërdijk worden de komende tijd 170 opvangplekken gerealiseerd. Het pand is eigendom van gemeente Emmen en per direct voor langere tijd beschikbaar. Er is voldoende ruimte voor de benodigde extra opvangplekken en voorzieningen zijn dichtbij. De kosten voor de aanpassingen van het gebouw worden vergoed door de Rijksoverheid.

Schrijnende situatie
Coördinerend wethouder Raymond Wanders: “De situatie in Oekraïne is schrijnend. Nog steeds ontvluchten mensen het land en laten alles achter om zichzelf en meestal ook hun gezin in veiligheid te brengen. Als gemeente Emmen zetten wij ons in om deze mensen een veilig heenkomen te bieden en te zorgen voor voldoende opvangplekken. Op deze locatie is voor in ieder geval één jaar ruimte voor hen, zodat tussentijds verhuizen niet nodig is en de kinderen zo veel mogelijk op dezelfde school onderwijs krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze vluchtelingen kunnen rekenen op een warm welkom in Emmen.”

Nieuwe plek voor onderwijs Oekraïense kinderen
In het gebouw aan de Angelsloërdijk wordt op dit moment nog onderwijs gegeven aan Oekraïense kinderen van 6 tot 18 jaar. Na de zomervakantie verhuist het basisonderwijs naar de wijk Bargeres en krijgen de leerlingen uit het voortgezet onderwijs les op de Esdal Campus.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda