Belangrijke stap gezet naar verdubbeling weg Emmen-Klazienaveen Gemeente stelt definitief ontwerp vast

EMMEN - De gemeente Emmen heeft plannen gemaakt om de weg Emmen-Klazienaveen (de N862) deels te verdubbelen. Zo kunnen weggebruikers (woon-werkverkeer) ook in de toekomst vlot, veilig en makkelijk naar bedrijven en omliggende dorpen rijden. Deze week is het definitief ontwerp voor de weg vastgesteld. De komende tijd wordt het definitief ontwerp in deelprojecten verder klaar gemaakt, zodat het werk kan worden aanbesteed. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in de eerste helft van 2025 beginnen.


Wat gaat er gebeuren?

Wethouder Jan Bos legt uit dat de N862 een toekomstbestendige verbinding moet worden. “We willen graag dat deze weg een volwaardige stadsentree wordt. We gaan de verkeersdoorstroming verbeteren en zorgen ervoor dat dorpen en bedrijven goed bereikbaar zijn. Daarnaast maken we van de N862 dé toegangspoort tot de bedrijventerreinen Bargermeer en A37 in Emmen en Pollux in Klazienaveen.”

Doorstroming verbeteren

De N862 wordt steeds drukker. “Het is dus belangrijk om het verkeer goed te laten doorstromen om opstoppingen te voorkomen”, vervolgt Jan Bos. “Dit doen we door op verschillende plekken meerdere rijstroken te maken en verkeerslichten weg te halen. Zo hoeven auto’s minder op elkaar te wachten en kan het verkeer goed doorrijden.” De volgende onderdelen worden aangepakt:

• De rotondes bij de A37 worden vergroot.

• De weg tussen de A37 en Nieuw-Dordrecht en het bedrijventerrein Bargermeer wordt verdubbeld.


• Bij bedrijventerrein A37 wordt de huidige (kleine) rotonde vergroot. Hier komen twee rijstroken, zodat recht doorgaand verkeer richting Emmen meteen door kan rijden.


• De verkeerslichten bij Nieuw-Dordrecht gaan weg. Hier komt een volledig ongelijkvloerse kruising waarbij de weg Emmen - Klazienaveen onderdoor gaat.

|
• Hierdoor komt er ook een ongelijkvloerse fietsoversteek over de N862 tussen Bargermeer en Nieuw-Dordrecht.

Het weggedeelte tussen Nieuw Dordrecht en de Rondweg blijft zoals het nu is.

Ontwerp samen met de omgeving gemaakt

Het aanpassen van de leefomgeving, in dit geval de N862, doet de gemeente het liefste samen met de gebruikers van die omgeving, omdat zij als geen ander weten waar de knelpunten zitten. Bij dit project kwamen inwoners en andere geïnteresseerden samen in de ‘Focusgroep N862’. Zij hebben meegedacht over het ontwerp en samen met de gemeente is er een voorkeursvariant gemaakt. Deze voorkeursvariant is via twee inloopbijeenkomsten uitgewerkt tot het (nu vastgestelde) definitieve ontwerp.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en het ontwerp van de weg Emmen-Klazienaveen (N862) staat op de website van de MM Bereikbaar: www.provincie.drenthe.nl/mmbereikbaar. Hier kan men ook animaties vinden van hoe het er na afloop uit komt te zien. Ook vindt men informatie

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda