Wings for Life World Run

ASSEN - A.s. zondag wordt wereldwijd de Wings for Life World Run gelopen waarvan de opbrengst gaat naar onderzoek naar dwarslaesie. De start van de Nederlandse loop is op het TT Circuit van Assen. De Wings for Life World Run markeert ook de eerste race waarin de twee meest succesvolle Nederlandse coureurs in het FIM wereldkampioenschap motorwegrace sinds midden jaren ’90 samen aan de start verschijnen. Uit Hooghalen is dat Jasper Iwema, die al zijn tweede wk-seizoen een einde maakte aan 15 jaar geen top 10-klassering voor Nederland in de 125 cc-klasse. En uit Breda is dat Jurgen van den Goorbergh, de laatste Nederlander die zich kon meten met de beste 500 cc-kanonnen in de ‘Koningsklasse’. De twee motorcoureurs doen op zondag 4 mei mee aan de Wings for Life World Run, een unieke wereldwijd tegelijk georganiseerde loop waarvan de opbrengst gaat naar de Wings for Life Foundation, die onderzoek naar dwarslaesie financiert.


Jurgen van den Goorbergh: “Ik ben nog herstellende van een sportblessure, maar draag graag mijn steentje bij voor de stichting Wings for Life. Daarnaast voelt het goed om weer eens aan de start te staan op het Circuit van Drenthe, samen met de meest succesvolle Nederlandse GP-coureur na mijn pensionering en met al die andere enthousiaste lopers. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wie er nou meer meters heeft gemaakt op de TT-baan, Jasper of ik. Ik denk dat ik in het nieuwe gedeelte maar achter hem blijf, hij weet daar vast beter waar de ideale lijn ligt!”

Jasper Iwema: “De momenten van Jurgen’s laatste Grand Prix en mijn debuutrace in het WK liggen niet eens zover uit elkaar, dankzij zijn invalbeurt in de MotoGP-klasse 3 jaar na zijn laatste volledige seizoen. Tijdens zijn topjaar in de 500cc-klasse was ik echter nog maar 11 jaar oud. We schelen 20 jaren in leeftijd. Dat we nu dan toch nog eens samen aan de start van een race staan, vind ik wel bijzonder! Ik train dagelijks dus het lopen voor Wings for Life past me goed. Ik geloof dat Jurgen ook nooit echt gestopt is met sporten, dus ik verwacht dat we aardig aan elkaar gewaagd zullen zijn.”

Een rijdende finishlijn
Deelnemers van alle trainingsniveaus op 34 verschillende locaties in de wereld doen mee. Het evenement heeft als primeur een finishlijn die zich verplaatst en de lopers achtervolgt. De deelnemers lopen dus niet naar een eindstreep. Exact 30 minuten na de start vertrekt de officiële finishwagen en zet de achtervolging in. Zodra de finishwagen een loper inhaalt, is zijn of haar race voorbij. De laatste man en de laatste vrouw in de race worden uitgeroepen tot winnaar.

Ik doe mee!
Inschrijven kan alleen nog in de TT-Hall op zondag 4 mei aanstaande. Duizenden nemen deel aan een evenement dat zeker tot de verbeelding van miljoenen zal spreken. Naast Jurgen en Jasper komen BN-ers als Erben Wennemars, Jaap Jongbloed, Humberto Tan,
Geraldine Kemper en Tess Milne zondag 4 mei aan de start.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda