Koninklijke onderscheiding voor Berend Keuter

BARGER OOSTERVELD â?? Vanmiddag verscheen burgemeester Eric van Oosterhout op het sportpark van SVBO in Barger Oosterveld om een zogenaamde coronatest uit voeren, maar het was eigenlijk een verassing voor bestuurslid Berend Keuter. In zijn bagage had hij namelijk ook een Koninklijke onderscheiding meegenomen om Berend Keuter de verrassing van zijn leven te bezorgen.


Berend Keuter is als vrijwilliger al meer dan 50 jaar betrokken bij de plaatselijke voeytbaltrots SVBO. In deze jaren heeft hij aan diverse functies een invulling kunnen geven en in meerdere besturen een bijdrage kunnen leveren aan de positieve ontwikkelingen die SVBO in afgelopen 75 jaren heeft mogen doormaken.

Met name de inzet voor de jeugd is een essentiële bijdrage gebleken voor deze ontwikkeling. Berend is sinds jaar en dag jeugdtrainer en voorzitter van de jeugdcommissie en heeft in deze rol talloze jeugdspelers op een positieve en enthousiaste wijze kennis laten maken met de voetbalsport maar is ook een goede mentor gebleken voor hun ontwikkeling op sociaal-maatschappelijk gebied.

Naast zijn rol als jeugdtrainer is hij als bestuurslid en plaatsvervangend voorzitter al jaren betrokken bij de inrichting en het onderhouden van de accommodatie, lid van de kantinecommissie en lid van de activiteitencommissie. Zijn tomeloze inzet is in de regio niet onopgemerkt gebleven, want in 2013 werd Berend tijdens de Sportkiezing ook al uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar in de Gemeente Emmen.

Berend Keuter is een man met een warm hart met een geel-zwart randje en zal door velen altijd worden herinnerd als Mister SVBO. Dit alles was voor zijne Majesteit Koning Willem Alexander een goede reden om Berend Keuter de versierselen als lid in de Orde van Oranje Nassau op te spelden voor al zijn inspanningen voor zijn SVBO


Een opsomming van alle taken die de decorandes die hij uitvoert bij zijn club SVBO:
*
Jeugdtrainer en jeugd coördinator
* voorzitter jeugdcommissie
* barmedewerker
* lid organisatie supportersvereniging
* bestuurslid en plaatsvervangende voorzitter
* lid technische commissie
* lid commissie Voetbalfeest SVBO en SVBO Jeugdtoernooi.


Inverband met de Copronaregels gaf burgemeester Eric van Oosterhout Roy, de zoon van Berend, de eer om hem de versierselen op te spelenden
Zie ook het fotoboek

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda