Briljanten huwelijk in Barger Compascuum

BARGER COMPASCUUM - Op woensdag 26 augustus was het een heugelijke dag voor Hendrik en Marie Kuhl uit Barger Compascuum. Op die dag waren ze 65 jaar getrouwd. En dat werd samen met de kinderen, klein- en achterkleinkinderen gevierd.


Dat een briljanten huwelijk een bijzonderheid is, blijkt wel uit de vele felicitaties die het echtpaar heeft ontvangen. Namens het koninklijk huis werden Hendrik en Marie gefeliciteerd door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Ook de commissaris van de Koning in Drenthe feliciteerde het echtpaar. “Het is maar weinigen gegeven, die zolang samen van elkaar kunnen genieten”’ schreef de heer Jacques Tichelaar. En ook de Gemeente Emmen liet zich niet onbetuigd. Burgemeester Cees Bijl bracht de gelukwensen persoonlijk over tijdens een bezoek aan de familie Kuhl.

Hendrik - geboren op 11 oktober 1927 in Barger Compascuum - en Marie Peters – zij is geboren op 30 september 1931 – gaven elkaar het jawoord op 26 augustus 1950 in het Gemeentehuis in Emmen. Vanaf die trouwdag is het echtpaar altijd in het dorp blijven wonen. Hendrik werkte jarenlang in het veen en later bij de Enka in Emmer Compascuum en Emmen. Marie werkte enkele jaren op de Danlon en zorgde later voor het gezin.

Beiden hebben in Barger Compascuum veel vrijwilligerswerk verricht. Zo is Hendrik al meer dan zestig jaar lid van het rooms-katholiek zangkoor en was hij actief hij voor onder meer de gymnastiekvereniging, de toneelclub, de woningbouwcorporatie ECW en bode van het wit-gele kruis. Samen met Marie hebben ze ook nog eens acht jaar lang het kerkhof onderhouden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda