Arend Akkerman 101 jaar jong

KLAZIENAVEEN - In verband bij de Corona perikelen was het vanmorgen, maandag 12 juli, helaas nog niet zover dat er een groot feest kon worden gehouden, maar Arend Akkerman vierde in kamer 260 van de Dillehof in Klazienaveen wel op bescheiden wijze zijn 101ste verjaardag. Natuurlijk kwam ook burgemeester Eric van Oosterhout even op de koffie om namens het Emmer gemeentebestuur de felicitaties over te brengen. Het geheim om 101 jaar te worden is volgens de jarige job vrij simpel: ,,Elke avond blanke borrel en altijd hard werken, want daar is volgens mij nog niemand aan overleden..


Natuurlijk was ook het gelukkige huwelijk van bijna 73 jaar met zijn vrouw Geesje een zegen en een stevige basis om oud te worden. Door omstandigheden wonen ze helaas niet samen, maar zegt Arend, ik bezoek haar wel elke middag. Arend Akkerman werd als oudste geboren in een gezin met nog drie zussen en drie broers. Vanaf de lagere school kreeg hij werk bij de boer. De eerste 10 jaar bij boer Drenth in Klazienaveen en daarna 10 jaar op de boerderij van Hospers in Erica.

Daarna solliciteerde hij bij de AKU en werkte daar 30 jaar in de vier-ploegendienst en kreeg daarvoor zelfs een gouden horloge met inscriptie. Het huwelijk leverde een zoon en dochter op. Wiecher en Gea zorgden op hun beurt voor vier kleinkinderen en inmiddels zijn er negen achterkleinkinderen.

Reizen met de auto was voor het echtpaar Akkerman altijd een grote hobby die begon met de eerste autorit naar Zandvoort. Daarna volgden er vele busreizen met Lanting naar onder anderen Oostenrijk De laatste jaren is biljarten in de Dillehof en De Molen een grote hobby is geworden, ook al is daar het laatste jaar niet veel van gekomen door de Corona beperkingen.

Toch hoopt de 101 jarige daar binnenkort toch weer naar toe te kunnen. Arend Akkerman is zowel geestelijk als lichamelijk nog in prima conditie. Wel geeft hij in gesprek met de burgemeester nog wel een grote wens aan. ,,Ik denk dat ik 105 jaar wordt en mijn vrouw gezien haar gezondheid ook zeker 100 jaar kan worden. Dat zou toch geweldig zijn en dan als klap op de vuurpijl ook nog eens 75 jaar getrouwd zijn.”


Doordat Arend Akkerman net als de burgemeester supporter van FC Emmen, maar in hart en nieren ook Feijenoord supporter, had de burgemeester een boek over Feijenoord meegenomen als extra cadeautje.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda