Jans Jeuring en Jantje Jeuring-Unij 65 jaar getrouwd

EMMEN - Het was dinsdagmiddag toch een klein feestje in het prieeltje bij de Schans voor Jans Jeuring en Jantje Jeuring-Unij, want zij vierden daar hun 65-jarig huwelijk. Jans Jeuring werd geboren in Zuid-Barge op 11 februari 1927 als zoon van een melkboer met nog zes broers en zes zussen. Na de lagere school ging Jans werken bij Timmerfabriek Scholten in Noord-Barge als machinaal houtbewerker met als specialiteit trappen maken.


Na een bedrijfsongeluk kon Jans niet zijn normale werk meer doen. Hij was daardoor veel thuis, maar als het nodig was deed hij nog wel veel meet werk voor de firma Scholten. Jans kreeg toen wel wat meer tijd voor zijn hobby’s knutselen en verzorgen van vogels.

Jantje zag ook in Noord-Barge het levenslicht met nog een zus en een broer in een gezin van een schilder. Jantje woonde vlak bij de timmerfabriek waar Jans werkte en bracht daar elke morgen tijdens de pauze koffie voor het personeel. Er kwam daardoor heel voorzichtig contact tussen de twee en op een bepaald moment sloeg de vonk echt over. Jans en Jantje werden een stel. Leuk was toen ook dat haar zus verkering kreeg met een broer van Jans. Jantje had ondanks haar werk nog wel tijd voor haar hobby’s breien en haken, maar daarnaast kreeg zij ook nog de zorg over haar vader en moeder.

Na een verkering stapten de twee uiteindelijk in het huwelijksbootje en gingen wonen in Noord-Barge. Het paar kreeg drie kinderen en het gezin is inmiddels uitgegroeid met acht kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Een vierde is er ook al op komst. Na een verhuizing naar Angelslo, waar het paar 25 jaar woonde en een periode in een bejaardenwoning in Emmerhout wonen de twee al weer enige tijd naar alle tevredenheid in De Schans. Terugkijkend genieten vooral van de jaarlijkse busreizen die zij samen met een echtpaar uit Vlagtwedde heel lang gemaakt hebben. Niet alleen in Nederland maar ook Duitsland, Oostenrijk, België en Parijs. Door de Corona vandaag ook hier geen uitbundig feest, maar aangepast naar de mogelijkheden van dit moment met de kinderen en kleinkinderen.


Vol trots tonen Jans en Jantje hun jongste net twee maanden oude kleinkind Mick. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda