Albert en Marchien Weggemans-Mulder 60 jaar getrouwd

SCHOONEBEEK - Vandaag, woensdag 18 augustus, is het precies 60 jaar geleden dat Albert Weggemans(84) en Marchien Mulder(82) elkaar in het gemeentehuis van Gramsbergen het ja-woord hebben gegeven. Een datum waarbij natuurlijk even stil wordt gestaan ook al zullen de festiviteiten door de Coronaregels ook hier beperkt blijven. Op deze dag thuis even een borreltje met enkele vaste kennissen en in het weekend een etentje met de kinderen en kleinkinderen in De Witte Olifant.


Het paar leerde elkaar kennen in het ouderlijk huis van Marchien, waar een zus van Albert die onderwijzer was in Gramsbergen, in de kost was. De twee troffen elkaar daar wel eens en op een bepaald moment kwamen er ook kriebels in de buik vonden zij elkaar wel leuk. Het resultaat was dat er een bijna vijf jaar durende verkering opvolgde die uiteindelijk werd beklonken met een huwelijk.

Marchien kwam in Gramsbergen ter wereld in een gezin met nog twee zussen en een broer. De ouders bestierden een groentezaak en na de lagere school en huishoudschool ging Marchien werken in de zaak van de ouders. Dat bleef ze doen tot dat zij samen met Albert naar Amsterdam verhuisde, waar Albert al enige tijd in de kost was, wegens zijn baan bij de Nederlandse spoorwegen. Daar werden ook de twee zonen geboren. Eentje woont nog in Amsterdam en de andere met de twee kleinzonen woont in Almere. De laatste jaren tot aan zijn pensioen was Albert machinist bij de NS.

Dat was duidelijk iets anders, want de boerenzoon uit Schoonebeek was voorbestemd om na de lagere school en de Landbouwschool in Dalen en na het vervullen van zijn dienstplicht in Vught op de boerderij te gaan werken. Het werd uiteindelijk het spoor na zijn pensioen verhuisde het paar weer naar Schoonebeek aan het Spanjaardpad en wonnen sinds 2012 nu met veel plezier aan De Kampen. Albert kan zich vermaken in zijn eigen moestuin, maar als oud-voetballer is hij ook lid van de schoonmaakploeg bij de plaatselijke trots SVV 04. Daarnaast is hij actief bij de Schoonebeekse Widwinterhoornblaozers en is zeer bedreven in het maken van Drentse gedichten. Marchien, die vooral sociaal en cultureel actief is in het dorp is ook vaak in klederdracht op verschillende bijeenkomsten actief en leest dan de mooie Drentse gedichten van Albert voor.


Naast de gebruikelijke felicitaties van de Koning en Commissaris van de Koning kwam burgemeester Eric Van Oosterhout ook even langs met enkele presentjes om het paar namens de gemeente Emmen te feliciteren. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda