100 Jarige neemt elke avond een borrel

EMMEN - Op woensdag 13 oktober is het precies 100 jaar geleden dat Jan Timmer in Sellingen het levenslicht zag. Timmer groeide op als vierde in een gezin met uiteindelijk drie zussen en zes broers. Jan Timmer had na zijn lagere school maar een opdracht en dat was werken. In de begin jaren was het vooral in de polder de boer aardappels krabben. Later kreeg hij een baan bij de AKZO waar hij tot zijn pensioen bleef werken.


Jan Timmer trouwde in 1943 met zijn liefde Hillechie Idema. Zij woonden jarenlang aan de Hoornwerk en Ravelijn in Emmerschans, voordat zij een mooi appartement in één van de torens van De Schans konden betrekken.

Tijdens zijn periode aan de Ravelijn deed hij veel vrijwilligerswerk in het buurtgebouw de Schans en werd daar in 2003 door de Koningin beloont met een Koninklijke onderscheiding. Jan was een liefhebber van kaarten en biljarten en doet dat nog steeds. Jan en Hillechie kregen vier dochters en een zoon die zorgden dat de familie Timmer kon uitgroeien met acht kleinkinderen en inmiddels ook 14 achterkleinkinderen.

Het geheim van 100 jaar worden was volgens Jan Timmer, die op zijn scootmobiel nog redelijk mobiel is en zelfs regelmatig de Muur van Emmen beklimt, is niet roken en elke avond een borrel drinken. Een feest zit er niet in, want Jan Timmer is toch nog wel beducht met het Coronavirus, ook al zal burgemeester Eric va Oosterhout hem nog wel even met een bezoekje vereren.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda