Dansen bracht Hennie Bakker en Rieks Holties samen

EMMEN - Het was dansschool De Lange aan de Wilhelminastraat in Emmen waar de liefde tussen Hennie Bakker uit Sleen en Rieks Holties uit Noordbarge met dan 63 jaar zijn oorsprong vond. Op een van twee wekelijkse dansavonden in de dansschool vonden de twee elkaar, maar toen hij vroeg of hij Hennie naar huis mocht brengen schrok hij wel even. Rieks had niet direct door dat hij dan naar Sleen moest fietsen, maar ook weer terug moest.


Maar hij deed het met liefde en dat resulteerde na een verkeringstijd van ongeveer drie jaar in een huwelijk die 60 jaar geleden in het gemeentehuis van Sleen werd voltrokken. Het was overigens in een rouwperiode nadat de ouders van Rieks in 6 weken na elkaar zijn overleden en een grootouder van Hennie. Zij gingen in Noordbarge in het ouderlijk huis van Rieks wonen en kregen daar een zoon en dochter die de familie inmiddels ook al met zes kleinkinderen hebben uitgebreid.

Hennie Bakker zag op 23-06-1940 in Utrecht het eerste levenslicht in een gezin met een broer en zus. Door omstandigheden verhuisde Hennie al op jonge leeftijd naar haar opa en oma in Sleen. Na de lagere school en huishoudschool ging zij werken bij de Bendien in Emmen. Toen zij op een bepaald moment te horen kreeg dat ze overbodig werd, fietste zij direct van de Bendien naar de Danlon. Zij kon daar direct aan de slag en bleef daar tot haar huwelijk werken.

Rieks Holties werd op 08-06-1938 geboren aan de stortweg in Noordbarge samen met nog vijf zussen en vier broers. Na de lagere school en ambachtsschool verdiende hij daarna achtereenvolgens de kost in de bouw, als monsternemer bij de boeren voor de melkfabriek in Noordbarge, drukker bij de Emmer Courant en tot dat hij gebruik kon maken van de VUT regeling werkte hij op de AKU. Zowel Hennie als Rieks waren recreatieve sporters. Hennie bij de korfbalvereniging in Sleen en Rieks mocht graag vissen en hardlopen.

Emmens burgemeester Eric van Oosterhout, kwam disndagmiddag op de trouwdag ook even lang voor een kopje koffie met enkele gruikelijke attenties en wilde natuurlijk weer heel veel weten van het jubilerende echtpaar. Niet zo moeilijk, want Rieks Holties is net een waterval als hij op de praatstoel zit.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda