Willy Hooiveld en Aaltje Hooiveld 60 jaar getrouwd

ODOORN - Willy Hooiveld (81) werd geboren in Odoornerveen en Aaltje Eggens (79) zag het eerste levenslicht in Valthe. Willy en Aaltje hebben elkaar in Odoorn voor het eerst ontmoet tijdens een dansavond in zaal De Boshof. Na de eerste kennismaking mocht Willy Aaltje na afloop naar huis brengen en toen sprong ook de liefdesvonk over. De twee werden een stel en na een verkering van ongeveer twee jaar volgde een huwelijk.


Willy en Aaltje gingen wonen in Odoornerveen op de boerderij van de ouders van Willy. In 1967 bouwden ze naast de boerderij een huis waar de ouders van Willy gingen wonen en de twee op de boerderij bleven wonen.

Willy Hooiveld is altijd boer geweest, maar om wat extra zakcentjes bij te verdienen was hij ook regelmatig te vinden bij het lossen van kunstmest schepen. Willy is mede oprichter geweest van Gemeentebelangen Odoorn en werd door Gemeentebelangen Borger-Odoorn benoemd tot Lid van verdienste. Willy staat ook nog als lijstduwer op de lijst van Gemeentebelangen Borger-Odoorn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zijn kleinzoon Daan Hooiveld is bij deze partij overigens lijstrekker. Als bestuurslid was Willy ook actief bij de IJsvereniging (voorzitter), Plaatselijk Belang (voorzitter) en de voormalige voetbalvereniging THEO in ‘t Haantje.

Na het trouwen was Aaltje naast huismoeder ook actief op de boerderij en was vaak op het land te vinden. Aaltje werkte ook nog enige tijd in De Paasbergen. Thuis zat zij ook vaak achter de naaimachine om kleren voor de familie te maken . Ook was regelmatig te vinden in de bloementuin en groentetuin. Met het Oranjekanaal voor de boerderij langs bond Aaltje vroeger als het maar even kon de schaatsen onderen. Tijdens hun huwelijk kregen Willy en Aaltje twee kinderen die voor twee kleinkinderen hebben gezorgd. Tijdens vakanties maakten de twee samen veel Rijnreisjes en ter gelegenheid van hun 45 jarig huwelijk waren ze op de Frijthof in Maastricht bij een concert van André Rieu. (foto Danielle Muskee)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda