Dansles bracht Hein Marseille en Rita Beeks samen

KLAZIENAVEEN – De wekelijkse dansles op zaterdagavond in Haarlem, was de plek waar Rita Beeks en Hein Marseille elkaar bijna 68 jaar voor het eerst tegen kwamen. Na het regelmatig wisselen ontstonden er op een bepaald moment vaste stelletjes die elkaar opzochten en eentje daarvan van die tussen Rita en Hein. Uiteindelijk kreeg het tweetal verkering en besloten na ongeveer twee jaar elkaar het ja-woord te geven.


Dat werd op 11 december 1956 bezegeld in het gemeentehuis van Haarlem. Het paar kreeg drie dochters en één kleindochter. Daar zijn wij toch wel trots op, zegt Rita: ,,Onze kleindochter is nu 36 jaar jong en woont en werkt in Hongkong als piloot op vrachtvliegtuigen bij een vliegtuigmaatschappij in Hongkong. Wij zien elkaar daardoor niet zo vaak, maar hebben wel vaak contact via de app”.

Rita Beeks werd 86 jaar geleden geboren in het gezin Beeks met nog een broer. Na de lagere school en gymnasium werd zij lerares op de huishoudschool in Haarlem. Nadat de Mammoetwet in het onderwijs zijn intrede deed, was de lol er voor Rita een beetje af omdat er maar weinig lesuren overbleven voor het echte huishoudwerk als bijvoorbeeld strijken, koken, breien en wassen. Rita maakte daarom een overstap naar gezondheidszorg en bleef dat doen tot aan haar pensioen.

Hein Marseille werd 92 jaar geleden geboren in Lisse en had nog een jongere zus. Hein doorliep na de lagere school nog wel de MULO, maar was na zijn diensttijd bij de Marine en later marconist in de koopvaardij op verschillende vrachtschepen en sleepboten en voer bijna over de gehele wereld waaronder ook op de ‘Oude Rotterdam”. In 1964 koos Hein toch voor een baan aan de wal en werkte bij de radio inspectie bij de zeevaart. Het paar was ook avontuurlijk ingesteld en verbleef tussendoor ook nog 12 jaar in Canada en werkte bij de security en hield als hobby bijen.

De jubilarissen kregen tijdens een vakantie in Aalderholt een blad “Oes Kraantie” onder ogen waarin een huis te huur werd aangeboden. Wij hebben daarna toch vrij snel onze intrek genomen in een woning aan het Kruiwerk in Klazienaveen. Inmiddels woont het paar al vanaf 2007 met veel plezier aan de Lange Spruitstraat in Klazienaveen. Terwijl Hein zich nog bezig houdt met de morse als radiozendamateur en een wijnclub, was Rita vooral actief als bestuurslid in cultureel centrum De Noorderbreedte. Zowel Hein als Rita zijn nog goed gezond en rijden ook alle twee nog in de auto.


Burgemeester Eric van Oosterhout kwam op de 65ste trouwdag nog even op de koffie

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda