Henk Naaijer en Diny Otten al vroeg zeker van hun liefde

EMMER ERFSCHEIDENVEEN - Zondag 9 januari 1957 was de dag dat Henk Naaijer uit Emmer Erfscheidenveen en Diny Otten uit Coevorden elkaar op jonge leeftijd het ja-woord durfden te geven. Nu 60 jaar later hebben de twee veel lief en leed gedeeld en zijn nog steeds onafscheidelijk. Henk Naaijer werd op 22-12-1933 als enigst kind geboren in een slagersfamilie aan Kanaal A in Emmer Erfscheidenveen.


Na de lagere school volgde hij een slagersopleiding en groeide later onder het oog van vader uit tot een echte vakslager. Nadat zijn vader het stokje had overgenomen van zijn opa, de grondlegger van het slagersbedrijf, kwam ook het moment dat Henk zijn vader ging opvolgen. Zijn specialiteit in die jaren waren, mede dankzij een vakkundige inbreng van zijn vrouw Diny, vooral de droge worst en leverworsten. Rond 1978 vond hij het wel goed en zette de zaak aan de kant. Hij kreeg werk bij de Edah dat later opging in Jumbo.

Tot zijn 60e verjaardag was hij daar werkzaam in verschillende functies in verschillende supermarktfilialen van het hoge noorden tot in Limburg waar vooral zijn kennis in de slagerijafdeling werd gevraagd. Diny Otten werd op 6 juni 1943 als 14e kind in een rij van 7 meisjes en 7 jongens geboren in een gezin van een gemeenteambtenaar in Coevorden. Na de lagere school werkte Diny in de detailhandel en was ook jaren actief als medewerker in de bioscoop in Coevorden.

Henk en Diny leerden elkaar tijdens een jongerendag van de baptistengemeente in Emmen waar wij vanuit Coevorden waren uitgenodigd, zegt Diny: ,,Ik was eerst met een andere jongen in gesprek, maar vond toch het onderwerp van Henk spannender. Toen de jongerendag was afgelopen werden wij door verfhandel Olieslager uitgenodigd voor een bak koffie. Ik wist ook Henk over te halen om mee te gaan. Daar hebben wij toen de afspraak gemaakt dat Henk naar Coevorden zou komen. Toen ontstond echt de wederzijdse interesse en werd Henk, die met enkele vrienden in de trein naar Coevorden waren gekomen, door mij mee naar huis genomen.

Zijn vrienden begrepen het en vertrokken zonder Henk met de trein weer terug. Toen het ook tijd werd voor Henk om te vertrekken maakte hij een smoesje tegen mijn ouders dat hij de weg naar het station niet wist. Ik kreeg toen toestemming om Henk naar de trein te brengen, maar moest wel snel terug zijn. Je snapt wel dat dat toen wel even langer duurde dan moeder wilde”.

Henk en Diny kregen een dochter en twee zonen en hebben inmiddels vijf kleinkinderen. Dat zijn allemaal jongens, vulde Henk gelijk aan. Op sommige momenten stonden er wel drie kinderwagens in de kamer en de twee als oppasouders actief waren. En dat deden zij altijd met veel plezier. Nadat Henk op 60-jarige leeftijd met pensioen kon kreeg hij meer tijd voor zijn hobby’s tuineren en reizen, nadat hij in zijn jongeren jaren vooral recreatief voetbal en volleybal beoefende. Diny, die 10 jaar geleden werd getroffen door borstkanker en zelfs al een keer op het randje zweefde, heeft met veel wilskracht en steun van Henk en de kinderen deze moeilijke periode in haar leven zo goed als mogelijk overwonnen. Zij was ook sportief, want in haar jongere jaren was zij bij gymvereniging in Coevorden en was later veel te vinden in de vroegere sportschool van Joop Reilman in Emmen.

Samen genieten ze nog steeds van kamperen met hun caravan nadat zij ook enkele jaren verre reizen maakten naar andere landen als Duitsland, Hongarije, Zwitserland en zelfs een aantal keren naar Amerika om een zus van Diny te bezoeken. Henk en Diny kijken met een goed en tevreden gevoel terug op 60 jaar waarin veel is gebeurd. Het geplande feest bij Thijs en Aafke kan helaas niet doorgang, maar besluiten de twee: “Wat in het vat zit verzuurd niet”. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda