Joop Jorna(87) en Stien Draaisma (84) vonden elkaar tijdens een dansavond in de danszaal De Groene Weide in Leeuwarden.

EMMEN - Danszaal De Groene Weide in Leeuwarden was 69 jaar geleden de plek waar Stien Draaisma en Joop Jorna een klik kregen. Op deze plek begonnen de twee aan een verkering van 9 jaar. Negen jaar bleek voldoende om er achter te komen dat zij voor elkaar bestemd waren. Joop en Stien gaven elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van Leeuwarden en trouwden aansluitend in de Sint Dominicus Kerk in Leeuwarden.


Het jonge paar ging toen wonen in Sneek, waar Joop werkte bij V&D als etaleur en Stien de centjes bij C&A verdiende. Stien en Joop kregen een zoon en drie dochters die inmiddels ook al voor zes kleinkinderen hebben gezorgd. Het echtpaar, na in Sneek te hebben gewoond, verhuisden voor 14 maanden naar Groningen en uiteindelijk vonden ze hun huis in Emmen. In deze woning, aan de Laan van het Kinholt in Emmerhout, wonen ze inmiddels al 50 jaar met veel plezier.


Joop werd geboren in Leeuwarden in een gezin van een kapperszaak met nog een zus en drie broers. Vanaf de lagere school studeerde hij verder op de Avond Handelschool in Leeuwarden en werkte overdag bij V&D. Met de onderbreking van de dienstplicht bij de Huzaren Prins Alexander in Amersfoort, werkte hij tot zijn pensioen in verschillende functies bij V&D in Sneek, Groningen en vanaf 1981 in Emmen als Teamleider Hoofd etaleur. Na een dienstverband van 43 jaar ging Joop met pensioen. Vakanties, met of zonder caravan van Noorwegen, Zweden en andere Europese landen, en vliegend tot aan China, Marokko en Zuid Afrika waren voor Joop en Stien een passie. Joop volgde in die periode zelfs nog les in de Zweedse taal en was ook een echte puzzelaar van cryptogrammen, kon goed schilderen en tekenen.


Christina Maria Draaisma, met als roepnaam Stien, werd geboren in Leeuwarden in een gezin van een gemeenteambtenaar. Ze volgde de lagere school, maar was wel al op 14-jarige leeftijd werkzaam bij C&A in Leeuwarden en bleef daar werken tot haar pensioen. Stien kreeg gemiddeld twee keer per jaar vakantie en ging dan samen met Joop en de kinderen met de tent, daarna de vouwwagen en vervolgens een caravan op pad. Overigens was ze heel actief met naaien voor de kinderen. Dat is nu niet meer aan de orde doordat er toch wat lichamelijke gebreken om de hoek komen kijken. Het echtpaar weet zich hoe dan ook nog prima zelfstandig te redden. De jubilarissen vierden de trouwdag samen met de kinderen, waarvan de zoon en dochter in de buurt, een dochter in Maastricht en een andere dochter in Valleggia (Italië) wonen. Ze hebben het afgelopen weekend al een prachtig feest gevierd bij Thijs & Aafke in Klijndijk.


Burgemeester Eric van Oosterhout kwam maandagmiddag ook nog even op de koffie met de felicitaties, namens de gemeente Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda