Bijzondere mijlpaal voor Bennie Exel en Jopkie Wolters

EMMEN - Het was dinsdag 17 mei precies 70 jaar geleden dat Jopke Wolters en Bennie Exel elkaar op een zaterdag het jawoord hebben gegeven in het gemeentehuis van Emmen. De verhuizing van de familie Exel vanuit Barger Compascuum naar de Schansstraat waar de familie Exel ook woonde was het begin van een lange relatie.


Bennie werd kameraad met Henk, de broer van Jopke en toen ging het balletje rollen. Jopke kwam ook regelmatig bij de familie Wolters over de vloer en op een bepaald moment, Bernard was 19 en Jopke 24 toen de vlinders bij de twee begonnen. Na hun huwelijk woonde het jonge paar in een kantoor van zijn werkgever Wessemius bij de zandafgraving aan de Schansstraat. Na een korte periode kregen de twee een woning aan de Randweg tot dat het in 1968 vlakbij als eerste bewoners een plek aan de Fokkingslag in Angelslo kregen aangewezen en wonen daar nu nog steeds. Het paar werd op de plek gezegend met zeven kinderen en inmiddels zijn er 13 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen.

Jopke Wolters werd op 14 november 1926 geboren aan de Lemietweg in Barger Compascuum in een gezin met nog 5 broers en2 zussen. Na de lagere school werkte zij in verschillende bedrijven als interieurverzorgster en was in die functie ook een groot aantal jaren actief bij de bekende koffiebar Tim Pan Alley aan de Kerkhoflaan. Bennie zag vijf jaar later 20 augustus 1931 het levenslicht in Emmerschans met nog 6 broers en een oudere zus en een jongere zus,.

Na zijn periode op de zandafgraving werkte hij vooral werkzaam met oud ijzer onder de firmanaam FROM aan de Julianastraat en Bollegraaf in Noordbarge. Maar tussendoor verhuurde hij zich ook nog wel aan de Avebe in Nieuw Amsterdam en Ter Apelkanaal. Vanaf zijn pensioen tot aan zijn 70ste verjaardag werkte hij ook nog halve dagen bij de firma Blaak aan de Bokslootdwarsweg. Daarna genoot Bennie samen met Jopke lange tijd van de bezoekjes aan de dierentuin en veel met de auto op pad om de familie en bekenden te bezoeken.

Natuurlijk kwam de burgemeester ook even langs om het paar te feliciteren en te verrassen met een ingelijste pagina van de Emmer Courant en komt er ook nog een feestje met de kinderen en kleinkinderen. (foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda