Siena Voppen-Wegkamp 100 jaar jong

NIEUW SCHOONEBEEK - Afgelopen zaterdag vierde Siena Voppen-Wegkamp uit Nieuw-Schoonebeek met familie en kennissen haar 100e verjaardag in Zorgcentrum De Beek. Siena werd geboren op het Nieuw-Schoonebekerveld - het tegenwoordige Weiteveen - in een gezin met nog zes broers. Haar vader overleed aan een longontsteking toen zij viereneenhalf jaar oud was en haar moeder alleen kwam te staan voor de zorg van zeven kinderen.


Siena trouwde in 1951 met vrachtwagenchauffeur Harm Voppen, die ze had leren kennen op de bruiloft van een schoonzus. Ze gingen wonen in Nieuw-Schoonebeek, maar verhuisden daarna nog wel een paar keer. Nadat de jongste ook naar de middelbare school ging, ging Siena werken bij thuiszorg. Haar man Harm kreeg longkanker en overleed toen zij 52 jaar was en Siena achterbleef met zes van haar kinderen die nog thuis woonden. Inmiddels zijn er kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen die zij regelmatig ziet.

De nog fitte 100-jarige speelt graag poker en rummikub in zorgcentrum De Zwarte Racker en maakt vaak gebruik van de iPad om spelletjes als Patience en een woordspelletje te spelent.

Op de vraag van iedereen hoe zij het doet om 100 jaar te worden en zowel geestelijk als fysiek nog prima in orde is was haar antwoord simpel. ,,Met sterke genen en gezond leven kom je natuurlijk een eind, maar je moet je niet altijd over alles druk maken. Misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel te leren, besluit de 100-jarige”.

Siena en enkele kinderen lezen aandachtig een kopie van de geboorteakte van Siena door die burgemeester Eric van Oosterhout als presentje had meegenomen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda