Liefde tussen Bouwkje Hofman en Henk Zwiers ontstond tijdens dansen

EMMEN - Het was op een dansmiddag in 1955 in Odoornerveen dat Bouwke Zwiers-Hofman(88) een mes vond die alleen maar van de knappe soldaat kon zijn waar zij mee danste. Dat werd een beetje liefde tijdens de eerste dans, zegt Henk Zwiers(93). Wij kwamen aan de praat en later bracht ik haar naar huis.


Na een verkering van zes jaar was het op 3 oktober 1955, een bloedhete zaterdagmiddag, dat Bouwkje en Henk elkaar in Exloo het ja-woord hebben gegeven. Het paar kreeg een zoon en twee dochters en toen die getrouwd waren kregen Bouwkje en Henk ook nog vier kleinkinderen. Nu 65 jaar later woont het echtpaar al twaalf jaar in Emmen, eerst zeven jaar in de Julianaflat en inmiddels alweer vijf jaar in een mooi appartement in Verzorgingscentrum de Oostermarke.

Bouwkje woonde 76 jaar in Klijndijk en was actief in de huishouding bij Meester Douwes en alle scholen en sporthal in Klijndijk. Zij was ook actief op de Zondagschool en scheidsrechter bij de korfbalvereniging en ook mantelzorger voor haar moeder. Al dat vrijwilligerswerk leverde Boukje in 2005 een Koninklijke onderscheiding op.

De in Schoonoord geboren Henk Zwiers werd na de ambachtsschool lasser bij de Morrisfabriek, de spoorwegen in Amersfoort en de Berini fabriek en AKU in Emmen. Henk was bestuurslid en speler bij de plaatselijke voetbalvereniging Oring, maar vermaakt zich nu met voetbal op de TV en het liefst naar Ajax en FC Emmen, terwijl Bouwkje nu alleen nog doet dat ze leuk vindt en vermaakt zich prima.


Emmens burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook even bij het Briljanten echtpaar langs om hen met deze mooie mijlpaal te feliciteren.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda