SC Angelslo pakt na verlies toch periode

EMMEN - SC Angelslo moest zaterdag 5 mei thuis aantreden tegen het laag geklasseerde NWVV uit Nieuw- Weerdinge. Angelslo wou in deze wedstrijd de nare smaak die de uitwedstrijd tegen CSVC vorige week had achtergelaten wegspoelen en op jacht gaan naar de derde periode, terwijl NWVV de laatste strohalm wilde grijpen om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Angelslo begon goed aan de wedstrijd en liet vanaf de eerste minuut zien dat zij deze middag de betere ploeg zou zijn. Met kansen van El Asri, De Groot en Ivo Bos had het na tien minuten spelen makkelijk 3-0 kunnen zijn, ware het niet dat de thuisploeg tegen een domme 0-1 achterstand aanliep. Een corner aan NWVV-zijde kon zomaar door Mark Kok binnengekopt worden. Angelslo bleef de aanval zoeken en zag kans op kans gemist worden in dit eentonige schouwspel, waarin de ploeg uit Nieuw-Weerdinge niets in de pap te brokkelen had.

Toch waren het wederom de gasten die in de 27e minuut konden scoren. Een echte counter werd aan Angelslozijde verkeerd ingeschat en met een voorzet vanaf rechts kon Arjan Schrik de bal er simpel inschuiven. De 0-2 was tevens de ruststand.

Na de thee bleef SC Angelslo grote kansen om zeep helpen. De domper kwam na acht minuten in de tweede helft: Sedat Sulyman werd met rood van het veld gestuurd na een ongelukkige botsing met een speler van NWVV en dus moest Angelslo met tien man op jacht naar het broodnodige puntje voor de derde periode. Zelfs met tien man was Angelslo de gevaarlijkste ploeg en in de 60e minuut werd een kopbal van Mo Suleiman door Lhoucine El Asri in de touwen gejaagd, zodat de 1-2 eindelijk op het scorebord verscheen.

Het bleef eenrichtingsverkeer maar de Emmenaren vertoonden nog steeds onnauwkeurigheid in de afwerking. Zo moesten ze in de 90e minuut nog een counter verwerken en zagen ze de bezoekers via Marco Kloppenburg op 1-3 komen, wat tevens de einduitslag was.

Gelukkig voor Angelslo lieten De Vogels ook punten liggen; zij gingen in eigen huis onderuit tegen Sleen, waardoor Angelslo nu zeker is van de derde periode en er nacompetitie wacht tegen Poolster uit het Groningse Spijk.
Deze wedstrijden zullen gespeeld worden op de zaterdagen 19 en 26 mei, maar eerst moet Angelslo volgende week nog op bezoek bij VVAK.(ZIE OOK FOTOBOEK)