Een mooi en gevarieerd mei-weekend met Douglas Firs, Swinder en Tim Lothar

AMEN - Een mooi en gevarieerd programma staat klaar voor dit weekend in mei in de Amer in Amen Voor ieder wat wils uit diverse windstreken. Indie-pop vanuit Belgie, Dialectamericana oet Grunn en Mississippi delta blues uit Denemarken.

Douglas Firs, vrijdag 20 mei 20.00 uur

De band uit Gent rond singer-songwriter Gertjan van Hellemont is terug in Amen, met onder de arm het nieuwe album ‘Heart Of A Mother’. Het is het product van een heftige periode in het leven van de singer-songwriter. Heen en weer geslingerd tussen verdriet en blijdschap trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan het nieuwe album. “Volgens mij bestaat er geen krachtiger beeld in deze wereld, er bestaat niets waar meer liefde doorheen stroomt”, zegt Gertjan over de titel van zijn vierde album. "Ik heb dat gevoeld bij mijn eigen moeder, maar ook bij mijn vriendin die op het punt stond zelf moeder te worden. Mijn hoop is dat mensen die liefde zullen horen en voelen in deze songs."

Swinder, zaterdag 21 mei 20.00 uur

Wie vorig jaar zomer aanwezig was bij het wandelevenement ‘Langs De Oevers Van De Tijd’, heeft waarschijnlijk kennis gemaakt met Swinder. Bas Schröder, Gijs van Veldhuizen, Bastiaan Sligter, Sebastiaan Wiering en Daniël de Jong vormen Swinder (Gronings voor ‘zwerver’). De vriendenband is ooit als grap begonnen; Bas vertrouwde ons toe, dat hij eigenlijk helemaal geen Gronings sprak en zeker niet schreef. Met nummers als ‘Noar Stad’ en ‘Twijde Hans’ leveren ze degelijke popsongs, die je van oor tot oor doen glimlachen, ja soms zelfs schaterlachen. Ook leuk voor “nait Grunnegers”.

Tim Lothar, zondag 22 mei 14.00 uur

Geboren in Denemarken, begon Tim Lothar zijn muzikale carrière als drummer. Na 25 jaar achter zijn drumkit, begon hij zijn zangkunsten te ontwikkelen en leerde hij zichzelf akoestisch gitaar spelen om zo uiteindelijk de klassieke Amerikaanse deltablues te gaan vertolken. Hij bleek talentvol en maakte zich gitaar- en zangtechniek snel eigen. Een album volgde en in 2008 won zijn tweede album de award voor het beste Deense bluesalbum van het jaar. Lothar zelf kreeg een award voor blues artiest van het jaar. Een verhalenverteller, gitaarheld en begaafd zanger. Tim Lothar speelt niet alleen blues, Tim Lothar is muziek.

Reserveren
Beide concerten duren ongeveer anderhalf uur en er is één pauze. Een kaartje kost € 25 en is inclusief twee consumpties (koffie/thee vooraf; fris, pils of wijn in de pauze). Je kunt reserveren via het formulier op onze website: https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda