Excursie Appelbergen

GLIMMEN - Nieuw in het excursieprogramma zijn de arrangementen met Drentsche Aa Gastheren- en vrouwen.

Op zaterdag 17 mei a.s. organiseren het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa onder leiding van een Nationaal Park gids een arrangement door de mooie Appelbergen. Na een korte inleiding vertelt de Nationaal Park gids over het ontstaan van de Appelbergen en over de soorten planten die er groeien en welke planten eetbaar zijn. Na afloop is er een wilde plantenproeverij.
Het gebied Appèlbergen (35 ha, voornamelijk bos), ligt ongeveer tien kilometer ten zuidoosten van de stad Groningen. Het gebied is sinds 1994 grotendeels in eigendom van Staatsbosbeheer. De Appèlbergen wisselen van hoog naar laag, nat naar droog en bestaat uit vegetatietypen van bos tot halfopen- en open terrein. Hierdoor zijn groei- en leefomstandigheden ontstaan voor diverse levensvormen. Ook komen er in en rondom Appèlbergen veel dobben (vennen) voor met daarin prachtige hoogveenvegetaties.
Maximaal aantal deelnemers is 20 personen en aanmelden is daarom noodzakelijk.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens dit arrangement.

Datum: zaterdag 17 mei
Starttijd: 11:00 uur
Startplaats: Paviljoen Appelbergen, Hoge Hereweg 33, Glimmen
Kosten: € 7,50 pp
Aanmelden: Paviljoen Appelbergen, 050-4061594 (max. 20 deelnemers)

Nieuw: ‘Drentsche Aa’rrangementen
Het Drentsche Aa-gebied had al een uitgebreid programma van excursies geleid door lokale gidsen. Er was ook al een uitgebreid netwerk van Drentsche Aa gastheren en gastvrouwen: lokale ondernemers, meest met recreatie- of horecabedrijven. Nieuw zijn excursiearrangementen waarbij een gids aan een gastheer is gekoppeld. De gids zorgt voor de excursie en de gastheer voor een extraatje. Denk bijvoorbeeld aan een stevige winterwandeling met snert: de gids neemt de deelnemers mee op pad en de gastheer zorgt voor snert bij terugkomst. De vaste prijs van zo’n arrangement is € 7,50 per persoon. Hiervan gaat € 5,- naar de gastheer voor het extraatje en € 2,50 naar het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Gids en gastheer stellen in onderling overleg het arrangement samen. Voor komend jaar zijn vijftien arrangementen ontwikkeld (zie excursieprogramma op www.drentscheaa.nl of in de Op Stap-krant 2014 die voor Pasen weer beschikbaar is).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda