Hoog niveau geslaagden voor examen Cambridge Engels op het Esdal College

EMMEN – Het Esdal College is een erkend Cambridge ESOL ExamPreparation Centre. Vwo-5 leerlingen wordt de mogelijkheid geboden een Cambridge course Engels te doen. Dit jaar slaagden 20 leerlingen voor het examen. Donderdag 13 oktober ontving een groot deel van deze leerlingen hun diploma in aanwezigheid van ouders/verzorgers, docenten en locatiedirectie.


Bijzonder dit jaar was het hoge niveau. Meer dan de helft van de leerlingen is geslaagd voor het hoogste niveau, dat van near-native speaker. De overige leerlingen zaten daar slechts een trapje onder, hetgeen nog steeds beduidend beter is dan de gemiddelde vwo-er. Voor al deze leerlingen betekent dit een levenslang toegangsbewijs tot buitenlandse universiteiten.

Engels wordt in het bedrijfsleven en bij veel studies steeds vaker gebruikt. Steeds meer scholen in Nederland besteden daarom extra aandacht aan de Engelse taal. Het Esdal College biedt niet alleen al zo’n twintig jaar een Cambridge course aan voor alle leerlingen uit vwo-5, waarin extra geoefend wordt met o.a. schrijven en spreken in het Engels, maar heeft inmiddels voor goede leerlingen ook al een aantal jaren een doorlopende lijn Engelse Proficiency klassen in de bovenbouw.

De leerlingen in deze klassen krijgen op een andere manier les. In juni kunnen ze op vrijwillige basis meedoen aan het examen. Als je slaagt, beschik je over een diploma met een internationale status. Dit betekent dat het diploma wordt erkend door universiteiten en bedrijven. Wereldwijd doen jaarlijks bijna vier miljoen cursisten, verspreid over meer dan 130 landen, examen. Het Esdal College behaalt hierbij altijd uitstekende resultaten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda