Praktijkexamens vallen in de smaak
vrijdag 20 feb 2015 | Geschreven door Bennie Wolbers
EMMEN - Afgelopen dinsdagavond 17 februari was het wel even spannend voor de vmbo-leerlingen van het Carmelcollege, richting Technologie en Dienstverlening. Op het programma stond het praktijkexamen koken waarvoor echte gasten waren uitgenodigd.
’s Middags deden de leerlingen inkopen in de supermarkt en ’s avonds gingen ze, onder leiding van docenten Andrea Streunding en Femmy Knol, in de keuken aan de slag om de heerlijkste gerechten te maken.
De gasten aan tafel waren veelal journalisten van de (regionale) pers. Dus naast het diner, werd er zo af en toe een kritische vraag gesteld of een foto gemaakt. De leerlingen deden uitstekend hun best met het koken en serveren van de maaltijden. Gelukkig vielen de gerechten goed in de smaak bij iedereen.
Maandag 2 maart, dinsdag 17 maart en dinsdag 31 maart doen andere vmbo-leerlingen hun praktijkexamens koken. Daarvoor worden telkens andere gasten uitgenodigd.