Ard van der Tuuk bezoekt het Gezondheidsplein

NIEUW AMSTERAM - Op donderdag 12 maart werkbezoekt PvdA Lijsttrekker Ard van der Tuuk het Gezondheidsplein Nieuw Amsterdam. Hij wil zich graag een beeld vormen wat de werkzaamheden van Buurtzorg nu inhouden.

Zorg dichtbij
De wijkverpleegkundigen nemen hem om 8u 's morgens mee de wijk in op huisbezoek naar zeven cliënten. Op die manier wordt duidelijk hoe de werkwijze is om de zorgontvangers zo zelfstandig mogelijk te laten wonen en leven. Vanuit het principe "zorg dichtbij" heeft de PvdA flink ingezet op de wijkverpleging en hiervoor 250 miljoen extra gereserveerd. Van der Tuuk wil nagaan hoe dit beleid uitpakt en welke problemen er in de dagelijkse praktijk opduiken.

Om 12 uur zullen P Rijkers (huisarts),J blok (dir Buurtzorg) en Mw T Wubs (apotheker) aanschuiven. Hier is dan ruimte om de ervaringen van de ochtend te bespreken. De Zorgverleners uit het veld zullen de manier van werken van Buurtzorg presenteren, waarbij de huisartsen, apotheek en de fysio/ergotherapeuten nauw met elkaar samenwerken.
Ook zullen er dan meer politieke prominenten aanschuiven uit de provincie en gemeente.

Daarnaast zal het gezelschap de ontwikkelingen op het gebied van zorg en volksgezondheid in Nieuw- Amsterdam/Veenoord en omstreken bespreken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda