Stan van Eck kandidaat-lijsttrekker PvdA Hoogeveen

HOOGEVEEN – Het bestuur van PvdA Hoogeveen draagt Stan van Eck voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadverkiezingen in maart 2022. In december stemmen de leden van de afdeling over de voordracht en worden ook de volledige lijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Stan van Eck (foto: Esther Hardon)

“Met Stan van Eck hebben we een kandidaat-lijsttrekker met veel ervaring, zowel politiek als bestuurlijk”, vertelt Wim Boonstra, als bestuurslid belast met het samenstellen van de lijst. “Hij heeft strategisch inzicht en een heldere visie op verschillende belangrijke beleidsitems.” Van Eck was in de periode 2014-2018 ook raadslid voor de PvdA in Hoogeveen. Hij viel in die periode onder meer op door zijn onafgebroken verzet tegen de plannen in Hoogeveen een overdekte ijsbaan aan te leggen. Uiteindelijk ging dit miljoenenproject niet door.

“Als het aan het bestuur ligt, voert Van Eck straks onze lijst aan, maar uiteraard hebben de leden het laatste woord. We leggen momenteel de laatste hand aan de volledige lijst met kandidaten. Het wordt echt een toplijst”, vertelt Boonstra enthousiast.

“We hebben veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Veelal jonge mensen die branden van verlangen om van betekenis te zijn voor de sociaaldemocratie in Hoogeveen. In combinatie met ervaren mensen levert dat een sterke lijst op. Stan van Eck is een echte teamspeler en communicatief vaardig. Ook dat maakt hem geschikt als lijsttrekker. Dat Stan ook nog eens social media-expert is, is mooi meegenomen in een tijd dat steeds meer communicatie online verloopt.”

Stan van Eck (57) woont sinds 1991 in Pesse, is getrouwd en heeft drie kinderen en een kleinkind. Al ruim dertig jaar is hij in diverse functies actief binnen het brede domein gezondheid. Onlangs rondde hij de tweejarige masterstudie healthy ageing af. De studie is erop gericht het vastgeroeste systeem van gezondheid en zorg op de schop te nemen. Ook in Hoogeveen liggen hier grote uitdagingen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda