D66 Emmen deelt uit en presenteert definitief verkiezingsprogramma

EMMEN - D66 Emmen komt vlak voor de Kerstdagen met een origineel cadeautje, namelijk, haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Het programma is op 14 december vastgesteld door de leden van de partij en heeft de titel - Gelukkig zijn we hier - gekregen. Joey Koops, lijsttrekker van D66 Emmen, legt uit, we hebben bewust gekozen voor een titel met een dubbele lading. Hier zijn wij gelukkig, maar gelukkig zijn we ook hi­er. Het dekt voor ons perfect de trots die wij voelen voor onze gemeente.


Marc de Jonge, voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie, vult aan: ‘We hebben de afgelopen maanden met vele personen, organisaties en bedrijven gesproken. Daardoor hebben we niet alleen veel ideeën gekregen, maar het blijkt ook dat we een trots delen, dat we gelukkig zijn dat we hier wonen en/of werken’.

Het programma staat inderdaad vol met ideeën, zo is het maar liefst 37 pagina’s lang. Koops: 'Het klopt dat het een flink programma is geworden. Dat verdient onze gemeente ook. We staan voor grote opdrachten en daar moet een visie tegenover staan. Geen loze woorden, maar concrete plannen. Onze inwoners verdienen een gemeente die meedenkt over hoe we de klimaattransitie haal- en betaalbaar kunnen maken. Die ervoor zorgt dat onze kinderen de beste kansen in het onderwijs krijgen. Die wonen als recht ziet en niet als investeringskans. Die zorgt dat er voldoende banen zijn en die de ruimte geeft om te ondernemen. Onze inwoners verdienen een gemeente waar altijd de juiste, liefdevolle zorg klaarstaat. Waarin we onszelf kunnen zijn. Waar we van sport kunnen genieten en door kunst kunnen groeien. En waar ons touwtje nog gewoon uit de voordeur hangt’.

De Jonge voegt toe: ‘We hebben goede contacten met Den Haag, waar we de grootste progressieve partij zijn, maar we zijn toch ook echt een lokale partij. Onze inwoners verdienen een sterk progressief geluid met originele plannen die Emmen nog een stukje leuker maken. Wij blijven ons bijvoorbeeld inzetten voor het Forum van Emmen, de Nedersaksenlijn en de Universiteit van het Noorden. Dit programma bevat de plannen waarmee wij onze gemeente nog meer een plek kunnen maken waar iedereen trots op kan zijn’. Het volledige verkiezingsprogramma is beschikbaar op de website van D66 Emmen en op hun verschillende social media kanalen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda