PvdA en Gemeentebelangen: zet buurt- en dorpshuizen als ‘warme huiskamer’ in

HOOGEVEEN - Als het aan de fracties van PvdA en Gemeentebelangen ligt, worden dorps- en buurthuizen de komende winter ingezet als warme huiskamer. Voor inwoners die geconfronteerd worden met hoge energielasten en daardoor mogelijk noodgedwongen thuis in de kou zitten, kunnen buurt- en dorpshuizen wellicht een deel van de oplossing zijn, vertelt PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck


“Buurt- en dorpshuizen spelen een belangrijke rol in de leefbaarheid in de wijken en dorpen binnen de gemeente Hoogeveen”, vertelt Van Eck. “Het zijn laagdrempelige voorzieningen waar mensen makkelijk naar binnen lopen. Als we ervoor zorgen dat daar de kachels blijven branden, kunnen buurt- en dorpshuizen als ‘warme huiskamer’ fungeren voor energiearme of energiezuinige inwoners.”

“Daarnaast”, zo gaat Gemeentebelangen-fractievoorzitter Hilma Hooijer verder, “zijn buurt- en dorpshuizen bij uitstek een plek voor het verstrekken van informatie over onder meer het aanvragen van de energietoeslag en ondersteuning bij armoede-/schuldenproblematiek.”

Actief promoten
PvdA en Gemeentebelangen hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Beide partijen willen weten of het college hun visie deelt.

“We vragen het college in gesprek te gaan met de bestuurders en beheerders van onze buurt- en dorpshuizen om te kijken wat nodig is om de ‘huizen’ verwarmd open te houden in de winter”, vertelt Van Eck. “Hoe mooi zou het zijn als iedereen er dagelijks tussen 13:00 en 21:00 uur terecht kan.”

“Ook vragen we of het college bereid is in elke ‘warme huiskamer’ informatie aan te bieden over het aanvragen van de energietoeslag en ondersteuning bij armoede- en schuldenproblematiek”, geeft Hooijer aan. “En we willen weten of het college bereid is de ‘warme huiskamers’ actief te promoten.”

“Tot slot”, besluit PvdA-er Van Eck, “Willen we weten of het college mogelijkheden ziet de kosten van de ‘warme huiskamers’ in onze dorps- en buurthuizen te dekken en zien we een eventueel raadsvoorstel graag tegemoet.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda