Meer mensen op fiets naar school en werk

ASSEN - Drenthe gaat “Op Fietse’. De komende tijd zijn er tal van uiteenlopende fietsactiviteiten en projecten waarmee het gebruik van de fiets gestimuleerd en onderzocht wordt. Vandaag vindt de landelijke ‘Fiets naar Werk Dag plaats. Eind juni gaan vanuit de campagne Op Fietse de twee programma’s Op Fietse naar school en naar werk van start.


‘Fietsen is gezond. Jaarlijks komen er veel toeristen naar Drenthe om al fietsend te genieten van ons mooie landschap. Daarnaast willen we ook onze eigen inwoners stimuleren om ‘op fietse’ naar school of werk te gaan’, vertelt gedeputeerde Henk Brink. Hij gaf zelf het goede voorbeeld en stapte vandaag – op de landelijke ‘Fiets naar je Werk Dag’ al vroeg ‘op fietse’.

Het programma Op Fietse naar school heeft als belangrijkste doel om meer kinderen van het basis- en voortgezet onderwijs op de fiets naar school te krijgen. Het programma is gekoppeld aan het landelijk programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Alle scholen in Drenthe worden uitgenodigd om mee te doen. Ze maken kans op het winnen van 'de gouden fiets' en op de titel 'fietsschool van Drenthe'.


Het programma Op Fietse naar werk richt zich op alle bedrijven in Drenthe en moet de fiets als vervoermiddel naar het werk stimuleren. Het bedrijf dat het meest fietsminded is, krijgt de titel 'fietsbedrijf van Drenthe' Henk Brink: ‘We hebben in Drenthe mooie fietsevenementen, zoals de Ronde van Drenthe en de Drentse Fiets4Daagse, die dit jaar al weer 50 jaar bestaat. Bovendien zijn de NK Wielersportweken dit jaar ook in Drenthe. Maar laten we allemaal, naast het genieten van deze mooie evenementen, zoveel mogelijk ook zelf de fiets pakken naar school of werk. Fietsen is leuk en vooral heel gezond!’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda