Actiemaand Gekleurd Grijs

ASSEN - Om senioren bekend te maken met diverse vormen van kunst en cultuur zetten in april verschillende organisaties in Drenthe hun deuren wijd open. Onder de titel 'Gekleurd Grijs in Actie!’ organiseren ruim tachtig theaters, musea, kunstenaars, orkesten, muziek- en kunstencentra creatieve activiteiten en kunstzinnige workshops, maar ook voorstellingen, rondleidingen en concerten.


Senioren kunnen tijdens de actiemaand de didgeridoo leren bespelen, kennis maken met virtual reality, een architectuurwandeling volgen en deelnemen aan een mini-opera. De seniorenbioscoop vertoont een aantal films en er zijn rondleidingen en lezingen bij musea. De aangeboden workshops variëren van het schilderen van een portret tot Japans inpakken met stof en van stoelyoga tot het haken van vingerloze wanten. De activiteiten zijn laagdrempelig en vinden vaak overdag plaats.

“Met het aanbod zetten de instellingen zich in voor het welzijn en welbevinden van senioren”, zegt projectleider Ilse Veneklaas. “Deelnemen aan kunstzinnige en creatieve activiteiten draagt bij aan het zelfvertrouwen en welbevinden. Het zijn immers vaak groepsactiviteiten, waar mensen elkaar ontmoeten. Bovendien kunnen talenten ontdekt worden. Ik verwacht dat het aantal kunst- en cultuuractiviteiten voor en door ouderen de komende jaren blijft toenemen. Het aantal senioren in Drenthe groeit en blijft vaak tot op hoge leeftijd actief. Als culturele sector moet je daar op inspelen”, aldus Veneklaas.

Gekleurd Grijs Festival
Op zaterdag 20 april 2019 is multifunctionele accommodatie Stad en Esch in Diever van 13.30 uur tot 20.30 uur het decor voor het Gekleurd Grijs Festival. Dit festival biedt een scala aan activiteiten, waaronder muziek, theater, dans, een breed scala aan workshops, exposities en een gezellige festivalmarkt. Ook is er aandacht voor gezonde voeding, bewegen en lifestyle. Het festival is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Over Gekleurd Grijs
Gekleurd Grijs is een project van Stichting Kunst & Cultuur (K&C). Met Gekleurd Grijs wil K&C zoveel mogelijk senioren stimuleren om kennis te maken met kunst en cultuur in de vorm van voorstellingen, rondleidingen, tentoonstellingen en workshops.

Op www.gekleurdgrijs.nl is een overzicht te vinden van alle activiteiten van Gekleurd Grijs in Actie! en het programma van het Gekleurd Grijs Festival. Een programmaboekje is onder andere te vinden bij bibliotheken, horeca, middenstand, huisartsen, ouderenbonden, welzijnsorganisaties, deelnemende culturele organisaties, gemeenten en Tourist Info’s. (foto: K&C | Sijtze Veldema)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda