Extra subsidie beschikbaar voor vernieuwende plannen leefbaar platteland

ASSEN - De provincie Drenthe roept inwoners en ondernemers uit Zuidoost en Zuidwest Drenthe op om vernieuwende ideeën voor het versterken van het platteland in te dienen. Er is voor 2022 nog subsidie beschikbaar in het zogeheten LEADER-potje. Het Europees subsidie-, kennis- en actieprogramma voor een vitaal en leefbaar platteland.


Stimulans voor innovatie
Een gezond ondernemersklimaat is belangrijk voor de lokale economie en werkgelegenheid. Om aantrekkelijk te blijven innoveren en onderscheiden ondernemers zich. Een LEADER-bijdrage helpt hen om die stap te zetten.

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): “Een leefbaar platteland, waar reuring is voor inwoners en toeristen. Met bereikbare voorzieningen en aandacht voor elkaar. Dát is een vitaal platteland! Het LEADER-programma geeft ondernemende Drenten de mogelijkheid om hun ideeën te verwezenlijken. En daarmee blijft Drenthe aantrekkelijk voor inwoners en toeristen. Dus, kom op met die mooie plannen!”

Goed voorbeeld doet goed volgen
LEADER wordt sinds 2016 in Zuidoost en Zuidwest Drenthe ingezet. Inmiddels zijn er al tal van voorbeelden, waar de kracht van de regio tot mooie resultaten heeft geleid.

Zo kreeg in Zuidoost-Drenthe bijvoorbeeld het project Verzorgd Wonen in Exloo een bijdrage uit LEADER. Deze kleinschalige, particuliere woonzorgvoorziening biedt wonen en zorg aan ouderen die niet langer geheel zelfstandig kunnen wonen. En dit in een verbouwde boerderij in een landelijke omgeving.

In Zuidwest-Drenthe werd het subsidiegeld onder andere besteed aan de doorontwikkeling van verschillende verblijfsaccommodaties en het aanbod van arrangementen bij deze accommodaties.

De provincie treft voorbereidingen voor een nieuw programma van LEADER in de periode 2023-2027.

Meer informatie
Het indienen van subsidieaanvragen kan voor de regio Zuidoost nog tot en met 12 september 2022. Voor de regio Zuidwest tot en met 24 oktober 2022.

Op www.leaderzuidoostdrenthe.nl en www.provincie.drenthe.nl/leaderzuidwest staat meer informatie over de mogelijkheden die LEADER biedt en hoe je subsidie kunt aanvragen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda