Huldiging Nederlands kampioene speerwerpen

EMMEN - Woensdagmiddag 5 oktober is sportkampioene Danien ten Berge gehuldigd door wethouder Pascal Schrik. Ze werd dit jaar Nederlands Kampioen speerwerpen. Zeer goede beginworp. Danien ten Berge is 29 jaar, komt uit Exloo, maar woont op dit moment in Amersfoort. Sinds haar 12e doet ze aan speerwerpen bij EAC De Sperwers uit Emmen. Op 26 juni dit jaar deed ze mee met de Nederlands Kampioenschappen Atletiek in Apeldoorn, het onderdeel speerwerpen. Ze wierp meteen in de eerste worp 52 meter en 38 centimeter.


Een afstand waar geen van de tegenstanders tegenop kon. “De NK is altijd dé wedstrijd waarop je wilt pieken om een nationale podiumplek te behalen. Sinds mijn 18e train ik elke week 6 keer naast studie en werk om daar tot de beste prestatie te komen en dat is nu dus gelukt!”, zo vertelt Danien.


Geweldige prestatie
Pascal Schrik, wethouder sport: “Het is een fantastische prestatie die Danien heeft neergezet. Dankzij haar krijgt de atletiek, en speerwerpen in het bijzonder, weer extra aandacht onder de jeugd. Het blijft fascinerend om te zien wat de impact is van lokale sporthelden zoals Danien op de amateursport in de regio! Ze is niet alleen ‘onze’ kampioen, ze is tevens een inspiratiebron voor de jeugd."

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda