Teleurstellend gelijkspel voor Sp Roswinkel

GASSELTE - In de zondag 5e klasse D stelde Sp. Roswinkel teleur met een 2-2 gelijk spel tegen het lager geplaatste GKC op sportpark Hoogte der Heide in Gasselte. Sp Roswinkel begon voortvarend aan de wedstrijd, want in de 2e minuut was het Lars Stap die de 0-1 scoorde door de bal met een mooie stift over de GKC doelman tegen het net te plaatsen. 0-1. Enkele minuten later was er paniek nadat Bjorn Helder van Sp Roswinkel buiten de lijnen moest na een blessurebehandeling.

De scheidsrechter verzuimde hem direct weer naar binnen te halen. GKC maakte snel gebruik van de desorganisatie achterin bij Sp Roswinkel en via Grieto Korthuis kwam het op gelijke hoogte. 1-1. Sp Roswinkel gaf daarna niets meer weg, maar vergat wel zelf een aantal goede mogelijkheden met een doelpunt te bekronen. Rust 1-1.

In de 2e helft ging Sp Roswinkel er vanaf het begin tegen aan en had na een uur spelen succes. Jeffrey van der Veen kon op rechts oprukken en zijn als voorzet bedoelde bal verdween, mede gedragen door de wind zo maar bij de tweede paal in het doel. 1-2. Daarna kreeg de ploeg van trainer Cor Lubach twee, drie kansen in een 1 op 1 situatie om de wedstrijd in het slot te zetten.

En als dat niet gebeurd kan het gebeuren dat je zelf de deksel op de neus krijgt. En dat gebeurde ook nu, want GKC wist in de 81e minuut bij een snelle spelhervatting, nadat Sp Roswinkel niet de hoekschop kreeg die het moest hebben, via Quinten Pit de 2-2 te scoren. Daarna werd er niet meer gescoord en was Sp Roswinkel het minste blij met deze 2-2 eindstand.