Nipte overwinning voor koploper DZOH

EMMEN- In de zaterdag 2e klasse J moest DZOH het uit de tenen halen, maar won uiteindelijk een kwartier voor tijd via een doelpunt van Joel Zweerink. Dat betekende weer drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap waarin concurrent Gorecht met 3-2 van FC Meppel won. DZOH kreeg binnen drie minuten twee kansen via Marc Timmer en Aaron Brinks goede mogelijkheden, maar dat lukte net niet.

DZOH trainer Roy Stroeve: ,,Wij speelden niet goed in de eerste helft en waren niet dominant genoeg aanwezig. Gelukkig gaven wij ook niet veel weg, maar een doelpunt vroeg in de wedstrijd geeft vaak iets meer rust”.

Na de 0-0 ruststand probeerde DZOH wel snel tot scoren te komen, maar ook LTC kreeg wat meer kansjes zonder die te benutten. De wil was er bij DZOH wel maar vaak ontbrak vaak net even de beslissende eindpass. Zeker twee, drie keer wist DESZ doelman Henrico Abma zelfs in een één op één situatie als overwinnaar uit de bus te komen en de 0-0 te houden.

DZOH heeft op dit moment te veel kansen nodig op te scoren. Uiteindelijk viel het doelpunt toch nog voor DZOH. Na een goed genomen hoekschop van Joel Zweerink, viel de bal precies bij de tweede paal binnen. 1-0 en die stand wist DZOH het laatste kwartier te koesteren en verdiend over de tijd heen te tillen.

Uit een hoekschop van Joël Zweerink viel de bal pardoes binnen bij de tweede paal, zodat Youri Keen niet meer hoefde in te grijpen. (zie ook het fotoboek)