Drenthina weet ook van LTC te winnen

ASSEN – In de zaterdag 2e klasse J deed Drenthina goede zaken door met 3-2 van het op de derde plaats staande LTC te winnen. Drenthina ging er vanaf het beginsignaal flink tegen aan en creëerde ook kansen. Nadat Ivar Drent nog tegen een gele kaart opliep, was het weer de onverwoestbare Janiek Arends die zijn ploeg de weg wees.

In de 38e minuut wilde de LTC doelman de bal even nonchalant breed leggen, maar Janiek Arends onderschepte de bal en kon deze in een leeg doel plaatsen. 0-1. Vijf minuten later kreeg Maikel Arling een kans, maar schoot rakelings naast. De daar opvolgende doeltrap werd door LTC diep gespeeld en van een meter of achttien wist Richard Mulder de bal via de hand van doelman Yannick Berends binnen te schieten. 1-1.

Drenthina raakte niet direct van slag en bleef in de 2e helft doorgaan met waar het mee bezig was. In de 62e minuut is er een verre doeltrap die werd doorgekopt door Roland Koops op Janiek Arends die met een mooie lobje over de achterste linie van LTC Maikel Arling bediende en deze de bal uit de lucht met een volley binnen knalde. 1-2. Daarna leek het toch nog fout te gaan, want LTC kwam in de 83e minuut vanuit een hoekschop via de bij de tweede paal staande Stefan Kuntz weer terug tot 2-2.

Inmiddels had Drenthina trainer Peter Timmer Vince Jager ingebracht en die werd in 93e matchwinner door een door Thom Alders doorgekopt bal op te pikken. Met een snelle rush passeerde hij de verdediging en wist de bal tussen de benen van de doelman door tegen het net te plaatsen. 2-3 en dat werd ook de eindstand. Jager bezorgde LTC trainer Mike Kelly, die zijn stagebegeleider is op het werk, daarmee tot opluchting van iedereen bij Drenthina, een flinke kater.