Monsterzege SVBC op Zandpol

ZANDPOL – In de zondag 5e klasse D kende SVBC geen [pardon met hekkensluiter Zandpol. Na een 0-3 ruststand wonnen de Barger Compascumers met 8-1. Na een eerste half uur, waarin niet zoveel gebeurde, sloeg SVBC in het laatste kwartier voor de pauze plotseling keihard toe. Tim Finke scoorde de 0-1 en de 0-3 met daar tussen een treffer van Davey Geerts(0-2).

Gezien de mogelijkheden was de 0-3 ruststand maar een matige afspiegeling gezien de kansen die SVBC zich uitspeelde maar niet wist te benutten. De 2e helft begon met een aantal nieuwe spelers als Kevin Geerts en Daan Groen en dat kwam de wedstrijd ten goede. In de 53e minuut is het Kevin Geerts die zijn inzet in de rust beloond met een doelpunt. Hij werd aangespeeld, kapte zijn tegenstander uit en scoorde de 0-4.

Twee minuten later werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Stan Bijl wist de bal na een voorzet van Davey Geerts via de bal achter het standbeeld langs vanaf randje zestien binnen te schieten. 0-5. Een handsbal bij SVBC mocht Stefan Knuppe vanaf de stip de eer voor Zandpol redden. 1-5. SVBC ging met nog een kwartier spelen nog even door. Stan Bijl scoorde met een afstandsschot de 1-6 en invaller Daan Groen wist de 1-7 te scoren.

Het slotakkoord had Sander van Essen door in de voorlaatste minuut na een mooie individuele actie voor een uiteindelijk verdiende 1-8 eindstand te zorgen. Komende zaterdag krijgt SVBC koploper Buinerveen op bezoek, de aanvang is 14.00 uur.