Stan Wolbers wijst SVBO(zat) de weg naar klasse behoud

BARGER OOSTERVELD - Met een 4-1 overwinning op Nieuw Balinge heeft SVBO zo goed als zeker spook va degradatie van zich af kunnen schudden. Op het eigen kunstgras werd Nieuw Balinge na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 4-1 aan de kant gezet.

Grote man werd Stan Wolbers, die met een zuivere hattrick voor een 3-0 voorsprong zorgde, maar ook nog met een zuivere assist op Danny Oosterdijk die voor de 4-1 eindstand zorgde. Na een gelijk opgaande eerste helft, die met 0-0 werd afgesloten, begon SVBO in de 2e helft op gang te komen met in het achterhoofd dat er gewonnen moest worden.

In de 55e minuut wist Stan Wolbers de bal via de handen van de Nieuw Balinge doelman binnen te tikken. 1-0. Vijf minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gelopen toen Stan Wolbers keurig diep werd gestuurd en nadat hij een aantal spelers het nakijken gaf werd ook het laatste obstakel, de doelman gepasseerd en kon daarna rustig de bal langs een op de doellijn staande speler te plaatsen. 2-0.

Weer vijf minuten later mocht Stan Wolbers vanaf de stip aanleggen na een handsbal binnen de zestien. 3-0 en de zuivere hattrick kon worden genoteerd. Even later was het even niet opletten bij SVBO en dat gaf Nieuw Balinge de kans om de eretreffer te scoren. 3-1. Het slottakkoord was uiteindelijk weer voor SVBO. Vijf minuten voor tijd was Stan Wolbers deze keer de aangever en Danny Oosterdijk de afmaker. Eindstand 4-1 en met deze overwinning hebben trainer Jan Moes de opdoemende degradatie kunnen afwenden.

Stan Wolbers, hier in duel met enkele tegenstanders, was zaterdag de man van de wedstrijd met een zuivere hattrick en een assist. (Zie ook het fotoboek)