Bargeres simpel langs Damacota

NIUEWE PEKELA – In de zaterdag 5e klasse F wist Bargeres al in de eerste helft de basis te leggen voor een ruime 6-1 op Damacota. Op sportpark aan de Verengde Sportlaan begonnen de Emmenaren voortvarend aan de wedstrijd ook al maakte de thuisclub het de Emmenaren in de eerste fase nog wel even moeilijk.

Bargeres trainer Geert Aalderink: ,,Doordat Damacota vanaf het begin één op één ging spelen was het even zoeken. Wij zijn daarna meer op de vleugels gaan spelen en meer gebruik gaan maken van de snelle vleugaanvallers die wij hebben”. Bargeres werd de bovenliggende partij en stond binnen 20 minuten op een 2-0 voorsprong. Rob de Graaf, die goed anticipeerde op twee steekballen en in één op één met de Damacota doelman geen fout maakte.

Nadat de thuisclub even van de schrik mocht bekomen wist Casper Dorgelo tussen de 23e en 28e minuut de stand simpel uit te bouwen naar een 4-0 voorsprong. Damacota kwam daarna toch nog even terug met een treffer nadat de bal uit een hoekschop pardoes bij de 2e paal binnen viel. 1-4 maar Gilles Kalter zorgde op slag van rust voor een 1-5 tussenstand.

In de 2e helft was het voor Bargeres zaak om deze ruime voorsprong wast te houden en de tegenstanders bij de zestien weg te houden. Er werd met strijd en passie gespeeld en in de slotfase leverde dat zelfs nog een treffer op van Jordi de Vries. Eindstand 1-5 en dat was volgens Geert Aalderink zeker een verdiende overwinning waarmee Bargeres ook nog een plekje op de ranglijst is gestegen.