EHS’85 verdiend langs DSC’65

DALERVEEN - In tegenstelling tot de uitwedstrijd kwam EHS 85 dit keer wel goed voor de dag. Gretiger op de tweede ballen en meer inzet dan in de uitwedstrijd toen er 5 basisspelers gemist werden door blessures en Corona. Na 23 seconden lag de bal al achter de keeper uit Dalerveen/Stieltjeskanaal.

Goed doorgaan van Alilovic werd feilloos ingeschoten door good old Richard Fuhler. Nog geen twee minuten later zag de scheidsrechter van dienst een overtreding in het strafschopgebied van EHS’85 en kreeg DSC een penalty. 1-1. Pr-man Ivo Bos: ,,Daarna werd het een wedstrijd die volledig gedomineerd werd door de Schanskers.

Na een half uur kwam rechtsback Glenn Eding goed door en gaf een voorzet van 40 meter strak op het hoofd van Jeroen Smit. Die kopte de bal leep over de keeper, 2-1.

Op slag van rust slalomde Richard Fuhler vier man voorbij alsof ze er niet stonden en gaf de bal strak en laag voor. De DSC-verdediger hielp een handje en schopte de bal vakkundig in eigen goal, ruststand 3-1”. Na rust was EHS’85 weer de betere. Uit een corner gaf Glenn Tromp de bal aan Sammy Germai Tagla en die haalde verwoestend uit. 4-1. In de blessuretijd maakte DSC’65 nog 4-2 maar het mocht niet baten.

Een goede overwinning voor EHS’85, die donderdag op bezoek gaan bij Schoonebeek en aanstaande zondag op eigen sportpark De Weergang tegen Balkbrug spelen.