SVBO zaterdag niet verder dan een gelijkspel

BARGER OOSTEREVELD - Terwijl SVBO 2 aan het eind van de middag met de platte kar op weg kon na het behalen van het kampioenschap in hun klasse, moest SVBO zat 1 nog wel even knokken op het laatste belangrijke puntje dat waarschijnlijk klassebehoud betekende.

Na een evenwichtige 1e helft kansjes voor beide ploegen, verzuimde de anders zo trefzeker Stan Wolbers een mooie uitgespeelde aanval met een doelpunt af te ronden. Zo stond het halverwege nog 0-0, maar na de thee begon Mussel iets beter aan de wedstrijd en dat leverde na een uur spelen ook de 0-1 op door Lars Hemmes. SVBO voelde dat er iets gedaan moest worden om de twee plaatsen hoger staande Mussel niet met winst van het sportpark va SVBO kon laten vertrekken.

De druk werd opgevoerd en vijf minuten later was het toch weer Stan Wolbers die trainer Jan Moes de hand toe stak en in kluwen van speler voor het Mussel doel boven iedereen uitspong en de bal binnen kopte. 1-1. Dat was dan ook juist dat doelpuntje wat SVBO nodig had doordat ook Sc Angelslo 0-0 speelde tegen HS’88 en het onderlinge verschil vier punten is gebleven, was de eerste reactie van SVBO trainer Jan Moes: ,,Wij waren dat puntje net even nodig en gezien de gehele wedstrijd was dit ook wel een terechte uitslag. In de slotfase ging het bijna nog fout toen Mussel een hoge inzet van Richard Wubs op de deklat viel”.