Laat DZOH zich het kampioenschap alsnog uit handen glippen?

HAREN – Het had in de zaterdag 2e klasse J voor het tot nu toe nog ongeslagen DZOH en drie punten voorsprong in Haren tegen Gorecht eigenlijk een wedstrijd moeten worden waarin het als een kampioen uit zou komen. Het mocht helaas niet zo zijn voor de mannen van interim-trainer Roy Stroeve, want na een 1-1 ruststand verloren de Emmenaren uiteindelijk met 4-3.

Nadat Gorecht op 1-0 was gekomen wist Aron Timmerman de stand gelijk te trekken en vlak na de thee zijn ploeg ook nog op een 2-1 voorsprong te zetten. In de laatste 20 minuten draaide Gorecht de wedstrijd rond de 70e minuut binnen drie minuten weer naar zich toe. Met twee treffers van Sven Hazewinkel en een treffer van Sem Niewold nam het een 4-2 voorsprong na en fout van doelman Diederik Bangma.

In de slotfase wist Aron Timmerman met zijn derde treffer de eindstand op 4-3 te bepalen. DZOH en Gorecht staan met een gelijk aantal punten op de eerste plaats met DZOH dat een beter doelsaldo heeft. +39 tegen +30 voor Gorecht. Komende zaterdag moet Gorecht op bezoek naar Gramsbergen dat nog een periode kan pakken en DZOH ontvangt op eigen veld Elim dat nergens meer voor speelt.

Drenthina de tweede troef in deze zaterdag 2e klasse J werd in Oosterwolde met een 3-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. Drenthina had nog een kansje op eventueel een vervangende periode, maar dat zit er nu ook niet meer in. Komende zaterdag sluit Drenthina de competitie af met een thuiswedstrijd tegen de Weide.