FC Klazienaveen houdt zich op periodetitel na winst op Fit Boys

BEILEN – Sportpark Noord-West in Beilen was afgelopen het decor van de wedstrijd in de zaterdag 3e klasse D tussen Fit Boys en FC Klazienaveen. De mannen van trainer Patrick Beek wisten na een rustige eerste helft waarin het eigenlijk niet in probleem kwam in de slotfase op 0-1 door een treffers van Jesse Habing.

Met die nipte voorsprong hingen de spelers aan de thee en in de tweede helft bleef het de bovenliggende partij die na een uur spelen op 0-2 wist te komen door Melroy Hemme. Tien minuten maakte de thuisclub het toch nog weer spannende door de aansluitingstreffer van Ivo van Ewijk. 1-2. In de slotfase wist FC Klazienaveen toch weer het verschil te maken met doelpunten van Melroy Hemme en Rowan Bruinsma. Eindstand uiteindelijk 1-4 en daarmee wist het aansluiting te houden met de top-drie Nieuwleusen.

De Klazienaveners hebben een beetje pech dat FC Ommen, de winnaar van de 2e periode lager staat. Nieuwleusen is al kampioen en ZZVV heeft de derde periode al op zak. Hoogeveen en FC Klazienaveen, die gelijk in punten staan, maar met een beter doelsaldo voor Hoogeveen, zullen nog moeten strijden wie uiteindelijk als derde op de ranglijst de 1e periode van kampioen Nieuwleusen mogen overnemen. Klazienaveen moet dat zaterdag doen in de thuiswedstrijd tegen CSVC en Hoogeveen moet op bezoek bij ZZVV.