Egbert Zijlstra Nederlands kampioen 10.000 meter

HARDERWIJK - Van 27mei t/m 29mei 2022 werden de NK Atletiek Masters gehouden in Harderwijk. Afgelopen vrijdagavond werd de 10.000 meter gehouden en Egbert Zijlstra uit Barger Oosterveld bleef Nederlands kampioen op de 10.000 meter. De 72-jarige Egbert Zijlstra moest daarvoor tijdens deze loop een prachtig gevecht leveren met Cees Stolwijk.


Egbert Zijlstra: ,,Cees wist vooral in de eerste helft van de wedstrijdrace dat ik mij vol moest geven om hem te volgen. De doorkomst tijd op de 5 km was voor beiden 19 minuten en 45 seconden, maar na ongeveer 7 km kon ik steeds iets meer afstand van hem nemen en won uiteindelijk met ongeveer 120 meter voorsprong deze wedstrijd. Ik deed dat in een eindtijd van 39 minuten en 19 seconden. Cees Stolwijk kwam met een achterstand van 31 seconden als tweede over de streep. Dit was voor mij de tweede keer dat ik Nederlands kampioen op de 10 km baan werd, maar nog mooier was dat ik het ook het Nederlands record weer in handen heb”.


Egbert Zijlstra loopt hier nog een beetje in de luwte van tegenstander Cees Stolwijk, maar zal in de slotfase weglopen en de titel in de wacht slepen.

En dan mag je weer op de hoogste trede staan. (eigen foto's)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda