Klazienaveen blijft in de race voor promotie

HOOGEVEEN - In de eerste ronde van de nacompetitie van de zaterdag 2e klasse J en 3e klasse D won FC Klazienaveen in Hoogeveen met 4-2 van De Weide. De wedstrijd was eigenlijk al na een helft gespeeld, want FC Klazienaveen was de betere ploeg. Gezien de vele kansen die het kreeg was het een wonder dat het halverwege de wedstrijd nog maar 0-3 stond. Patrick Bloemberg en Aron Brinks (2x) waren de doelpuntenmakers, maar Brinks, Bloemberg en Jesse Habing en Stan Kroeze lieten mooie kansen liggen.

In de tweede helft werd het toch nog even spannend nadat Frank Benjamins de 1-3 binnen kopte en Milan Ronkes even later de 2-3 kon maken, maar doelman Lennon Ebeltjes op de goede plek stond. Jesse Habing had daarna het duel kunnen beslissen, maar schoot de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Twee minuten later wist De Weide via aanvoerder Mitchell Luchtenberg met een vrije bal de aansluiting wel te maken. 2-3.

Met nog tien minuten te spelen had het ook 3-3 kunnen staan, maar Nick Muysson schoot de bal in vrije positie precies in de grijpgrage in de handen van doelman Ebeltjes. In de extra tijd gooide Stan Kroeze het duel in het slot door de bal uit een hoekschop via onderkant lat binnen te koppen. Eindstand 2-4 en daarmee degradeerde De Weide, de ploeg waar FC Klazienveen trainer Patrick Beek het komende seizoen aan het roer zal staan. FC Klazienaveen speelt dinsdag in de tweede ronde in Zuidwolde tegen ZZVV, dat met 6-1 van Noordwolde wist te winnen.