Rob Stiekema, de man van glas…cola

EMMEN - Na een carrière van meer dan 35 jaar in eerste elftallen neemt Rob Stiekema afscheid van het amateurvoetbal. Na omzwervingen langs diverse clubs in zuidoost Drenthe hangt de speler van v.v. Bargeres op zaterdag 19 juni, in een speciale wedstrijd met spelers van clubs waarmee hij gespeeld heeft, zijn voetbalschoenen aan de wilgen.


Als jeugdspeler van Zwartemeerse Boys vertrok Stiekema op zijn 16e naar v.v. Bargeres. Daar maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. In het seizoen 1993-1995 maakte hij kennis met trainer Fokke de Jonge. Fokke bleek de rode draad te vormen in zijn uitgebreide voetbalcarrière. De Jonge werd trainer van SC Angelslo en Stiekema vergezelde hem bij de nieuwe club. Hier speelde hij van 1993-1995 in het eerste elftal.

Dat De Jonge een belangrijke rol bleef spelen bleek uit het feit dat hij in 1995 trainer werd van Drenthina en Stiekema verhuisde mee naar de zaterdagclub. Stiekema voetbalde onafgebroken 13 seizoenen in het eerste elftal. Diverse prijzen werden in de wacht gesleept. De belangrijkste was het kampioenschap in de tweede klasse in het seizoen 1996-1997.

In 2008 werd de Jonge aangesteld als trainer van toen nog zondagvoetbalvereniging Bargeres. Rob, inmiddels woonachtig op een steenworp afstand van het sportcomplex van Bargeres, maakte eveneens de overstap naar de club uit Emmen-Zuid. Ook hier werden diverse prestaties en successen gevierd. Onder andere twee promoties vanuit de 5e naar de 3e klasse op rij. Na een aantal seizoenen is de relatie tussen Stiekema en de Jonge verbroken. Oogappeltje Rob bleef bij Bargeres en zou daar nog diverse hoogte- en dieptepunten beleven.

19 juni neemt Stiekema afscheid van het voetbal. Na een imposante carrière van 37 jaar in eerste elftallen is het wel welletjes en zwaait hij af. Rob is een veelzijdige speler, hij heeft op alle denkbare posities in het veld wel gespeeld. Kortgeleden heeft hij nog maar weer eens als invalkeeper zijn opwachting gemaakt. Ook een opmerkelijke speler, want in de toch wel met bier geassocieerde sport bleef Stiekema trouw aan zijn colaatje. Inmiddels liever ginger ale, maar dit vandaag de dag populaire drankje heeft zijn weg naar de voetbalkantine nog moeilijk weten te vinden. Of de sportcarrière een vervolg krijgt is de vraag. Eerst een stukje fietsen in de Himalaya en daarna wachten we het wel af. Hopelijk zien we je snel terug op bijvoorbeeld een tennisveld…


Rob Stiekema(rechts) kijkt recht toe hoe zich een duel voor hem ontwikkeld.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda