De eerste drie punten zijn binnen voor Drenthina

EMMEN - Drenthina pakte drie punten in het openingsduel van het seizoen. Op sportpark ‘De Oude Ros’ aan de Oude Roswinkelerweg werd Achilles 1894 met een 3-1 nederlaag weer richting Assen gestuurd. Belangrijk in dit duel misschien wel de rode kaart voor Achilles-middenvelder Niek van der Woude.

De Assenaar kreeg een gele kaart na bijna een half uur voetballen voor een onschuldig ogende overtreding. Van der Woude ontving daarvoor zijn tweede gele prent, dus rood. Achilles 1894 ging daarna wel beter voetballen en nam ook een 0-1 na kopbal van Bastiaan Jager uit een corner van Ferdi Hidding.

Op slag van rust kwam Drenthina op gelijke hoogte. Janiek Arends, ook nu weer een van de uitblinkers bij Drenthina, kreeg alle kans om van rechts om de bal via de paal in de verre hoek binnen te prikken. 1-1. Na rust buitte Drenthina de man meer-situatie uit. Arends had binnen het kwartier opnieuw een groot aandeel in de volgende treffer. Achilles-keeper Morten Otto bokste zijn harde schot het veld in waarna Vince Jager koppend zijn ploeg op voorsprong zette: 2-1.

Achilles 1894 bleven ook in ondertal aanvallen en kregen kansen, maar de goede afronding ontbrak bij de Assenaren. Nadat Drenthina een strafschop kreeg na een overtreding van Leon Regtop op Janiek Arends en Thom Alders vanaf de stip geen fout maakte was de wedstrijd gelopen. 3-1. Achilles 1894 probeerde het daarna nog wel de aansluiting te vinden, maar Drenthina was vaak dreigender in de tegenstoot, maar het bleef bij de 3-1 eindstand.