EHS’85 wint lastige uitwedstrijd in Dalerveen

DALERVEEN – In de zondag 4e klasse D heeft EHS’85 zichzelf een goede dienst bewezen door met 4-1 van DSC’65 te winnen. Op een prima grasmat werd er in Dalerveen om 14:01 uur afgetrapt nadat er een minuut stilte werd gehouden voor de overleden erevoorzitter van EHS’85 Geert Emmens. EHS’85 had vanaf het begin het betere van het spel. DSC’65 zette hier een flinke portie werklust tegenover.

Het duurde dan ook tot de 38e minuut voordat EHS’85 de score opende. Jeroen Smit werd aan de linkerkant diep gestuurd en gaf een afgemeten lage voorzet op Andrej Alilovic, die eenvoudig kon binnenschuiven, 1-0. De gasten uit Emmerschans leken even later terug te vallen in het oude spel van vorig seizoen en klungelden achterin met uitverdedigen en gaven de 1-1 cadeau aan Yannick de Zoete. Na de theepauze waren het de Schanskers die het spel dicteerden. DSC’65 kwam er sporadisch uit en werd eigenlijk de gehele tweede helft niet meer gevaarlijk. EHS’85 daarentegen wel. Jeroen Smit scoorde in minuut 54 uit een afgemeten voorzet van Joey Franke. 1-2.

In de 70e minuut knalde Patrick Eberhard de bal weergaloos in de verre hoek. 1-3. Het slotakkoord was aan Wouter Vennegoor, die een voorzet van Glenn Tromp op waarde wist te schatten en de bal snoeihard tegen de touwen kopte. Slechts enkele seconden later floot de goed leidende scheidsrechter Lubberts voor het laatst. EHS’85 pakt ook in de tweede wedstrijd van dit seizoen met 4-1 de volle buit. Volgende week speelt EHS’85 thuis tegen Eext en DSC’65 moet naar Smilde ’94.